Du skal selv finde dine pensions-tal

Tiden med de årlige pensionsopgørelser af pensionsordningen i en rudekuvert er ved at være forbi. Nu skal du i de fleste selskaber selv finde tallene.

Slut med papir til papirkurven - fra nu af skal du selv bede om en pensionsopgørelse, og du får den som regel elektronisk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Voksende krav fra kunderne afslører flere og flere tal fra pensionsselskaberne. Men samtidig skal de fleste danskere fra i år selv henvende sig til deres pensionsselskab for at få en opgørelse tilsendt.

Oplysningerne ligger på selskabernes hjemmesider, hvor man typisk skal logge sig ind på en personlig side for at se, hvordan det går med opsparingen, og hvad det har kostet.

Der er fire selskaber, hvor den enkelte selv skal gøre noget aktivt for at få oplysningerne, fremgår det af en oversigt fra pensionsmægleren Mercer, som gør opmærksom på, at en pensionsordning bør gennemgås med jævne mellemrum – ikke mindst når personlige og familiære forhold ændres.

”Det er et udtryk for en afvejning af, hvordan man stiller oplysninger til rådighed, så kunderne kan bruge dem, og den måde, man kommunikerer på i samfundet,” siger vicedirektør i Forsikring & Pension Carsten Andersen.

Han påpeger fordelen ved, at oplysningerne nu opdateres løbende. Men han erkender også, at man måske bør have en påmindelse om at kigge på sine pensionsforhold en gang om året.

Frisk og opdateret på nettet

PFA, som overvejende har kunder via deres arbejdsgiver, lader det være op til virksomhederne, om de enkelte kunder skal have en meddelelse.

”Der er selvfølgelig en fare ved at man ikke sender noget automatisk. Men omvendt nytter det jo heller ikke noget bevidstløst at sende papir af sted,” siger direktør Thomas Torp.

Han påpeger også, at en løbende, elektronisk opgørelse giver bedre mulighed for at følge med i en pensionsordning, end et stykke papir en gang om året.

”Og hvis man skal bruge en påmindelse om at kigge på det, så kan man jo tilmelde sig de elektroniske nyhedsbreve, som de fleste selskaber tilbyder,” siger han.

Samlet var der ved udgangen af 2008 sparet en pensionsformue på 2.600 milliarder kroner op svarende til en gennemsnitlig formue på 650.000 kroner per person.