Du skal kunne tjekke ejendomsmægleren

Det kan fremover være slut med at famle i blinde, når man skal vælge ejendomsmægler.

Liggetiderne hos ejendomsmæglere skal være mere synlige. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Peter Clausen

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) kræver nu, at ejendomsmæglere finder en måde at vise, hvor gode de er til sælge boliger, så forbrugerne har en chance for at vælge den bedste, skriver politiken.dks forbrugersite Tjek.dk.

Det sker, efter at Tjek.dk forrige weekend skrev om, at mange ejendomsmæglere systematisk nægter at fremlægge tal for, hvor hurtigt de sælger boliger, og hvor meget de slår ned i pris.

Det bliver Erhvervs- og Byggestyrelsen, der går skal se på sagen. Styrelsen hører under Lene Espersen og administrerer lov om omsætning af fast ejendom.

»Jeg vil bede Erhvervs- og Byggestyrelsen om at drøfte spørgsmålet om en synliggørelse af liggetider, prisnedslag med videre med både Forbrugerrådet og Dansk Ejendomsmæglerforening ved førstkommende lejlighed«, siger Lene Espersen i et svar til Socialdemokraternes forbrugerordfører, Benny Engelbrecht.

Svaret kommer som reaktion på, at Benny Engelbrecht efter Tjek.dk's artikler forrige weekend har efterlyst »en smiley-ordning eller lignende letoverskuelig forbrugeroplysning, der synliggør ejendomsmæglernes salgstal, liggetider og prisnedslag«.