Du fortjener en lækker skruemaskine

Krise-tider er gør det selv-tider. Alt begynder med det rigtige værktøj, og skruemaskinen er hjertet i din samling af værktøj.

Du fortjener en lækker skruemaskine - 1
Læs mere
Fold sammen
Glæden ved et stykke lækkert værktøj er den samme uanset om det er en lille topnøgle eller en moderne skruemaskine med masser af avancerede funktioner.

En tur rundt hos diverse byggemarkeder viser, at batteriteknologien for alvor har gjort skruemaskinerne til et stykke universalværktøj. De kan skrue i timevis og de magter boreopgaver, som før i tiden kun lod sig gør med tunge ledningsmaskiner. Samtidig er akku-produkterne blevet lettere. I skandinavien er nu 40 procent af alt elektrisk værktøj med batteri og der er en meget stor bredde i udvalget fra boremskiner over stilsave til avancerede slagnøgler.

Ny batteriteknik

Den nye lithium ion-teknologi betyder, at der kan sjatlades på maskinerne og at de holder strømmen meget længe, selv om du ikke bruge maskinen.

Vælge eventuelt et fabrikat, hvor man bruger samme lader til forskellige batterier, og husk at købe to batterier sammen med maskinen. På den måde har du altid kraft nok og slipper for at betale en formue for et nyt batteri, den dag, du pludselig står og mangler det.

Markedet er præget af mange forskellige brands, der alle har været mange år på markedet.

Der konkurreres på vægt og på power og feltet ledes af Dewalt. Vil man have en virkelig lækker maskine med topspecifikationer og masser af kræfter skal man regne med at priserne ligger fra 2000 kr. og op.

Toppen af markedet domineres af maskiner fra Milwaukee, Hilti og så har Bosh deres blå serie, der stort set kun sælges fra de proffe butikker, mens de grønne modeller faldbydes fra byggemarkederne.

Det samme gælder tyske Metabo, som har maskiner med såkaldt impuls funktion.

Vi har prøvet modellen BSZ 14,4 Impuls og er man i markedet for en skruemaskine i luksusklassen er Metabo’s impulsfunktion værd at overveje.

Funktionen er designet til at efterligne den bevægelse, du selv ville foretage med en skruetrækker, hvis kærven på skruen er ødelagt og den bare skal ud. Det virker og dermed kan maskinen erstatte en gammeldag slagskruetrækker.

Hvis man borer kan funktionen benyttes til glatte overflader, såsom fliser.

Maskiner i denne klasse har alle 2 gear og Metaboen er ingen undtagelse. 1.gear løber fra 0-400 o/min, mens 2.gear går til 1400 o/min, mens den selvspændende borepatron er på 13 mm. Det giver mulighed for at bore med 30 mm i træ og 12 mm i stål.

Drejningsmomentet kan stilles i 15 trin fra 24 til 55 Nm og dermed skulle de fleste opgaver i hjemmet kunne løses.