Du får først dit håndværkerfradrag næste år

Selv om det i 2012 var muligt at indberette udgifter i forbindelse med boligjob-ordningen, så er chancen forpasset for at give mulighed for det samme i år. Derfor må danskerne vente til næste år.

Hvis håndværkerfradraget skulle have været med i Skats IT-system for 2013, skulle det have været vedtaget allerede i foråret 2012, fordi systemet til forskudsopgørelserne for 2013 blev implementeret i efteråret 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann

Det såkaldte håndværkerfradrag er blevet forlænget til også at gælde i 2013, men danskerne må vente med at indberette det til forskudsopgørelsen 2014 på grund af den måde, IT-systemerne opdateres på hos Skat.

Det skriver Version2.

Det kan virke besynderligt, at man i Skats selvbetjeningssystemer stadig kan indberette fradrag i forbindelse med den såkaldte Boligjobordning for 2012 og 2011 men ikke for 2013.

Men det er ikke blot at genbruge et system til indberetning af fradraget fra tidligere år, oplyser Skat til Version2.

Fradraget er nemlig integreret i et samlet system til ændring af forskudsopgørelsen, og det er for sent at lave det om i år.

»Loven bag genindførelse og udvidelse af Boligjobordningen blev vedtaget hen over sommeren 2013, hvilket ikke giver tilstrækkelig tid til indarbejde ordningen i forskudsregistreringen for 2013,« skriver direktør for kundeservice hos Skat, Steffen Normann Hansen, i et e-mailsvar.

Selv om det var på tale at forlænge ordningen, lå det først lovmæssigt på plads, efter Skat havde afsluttet implementeringen af forskudssystemet for 2013.

»Skats forskudssystem programmeres for hvert indkomstår. Dette arbejde sker i sidste halvår før året for frigivelse af forskudssystemet for et givent indkomstår. Denne arbejdsgang betyder, at de nye og de genindførte regler om Boligjobordningen i både forskudssystemet og årsopgørelsessystemet for 2014,« skriver Steffen Normann Hansen.

Hvis håndværkerfradraget skulle have været med i 2013-systemet, skulle det altså have været vedtaget allerede i foråret 2012, fordi systemet til forskudsopgørelserne for 2013 blev implementeret i efteråret 2012.

Hvert år får sin egen udgave af forskudsopgørelsessystemet, som låses fast, når forskudsopgørelserne er klar. Selve systemet kan altså ikke ændres, selv om der bliver indført nye regler.

Tilsvarende kan Skat heller ikke bruge den del af systemet fra 2012, som giver mulighed for at indberette fradraget, fordi det system også er låst og derfor ikke kan udvides til at omfatte indberetninger for 2013.

Deltag i debatten på Version 2