Drømmelån åbner i uventet god kurs

Forbrugernes interesse for for det nye fastforrentede toprocentslån er allerede massiv, melder realkreditten, som har åbnet obligationen i en decideret drømmekurs.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi får sindssygt mange henvendelser på det her,« lyder meldingen fra Nykredit, som tirsdag var det første realkreditinstitut med det nye 30-årige toprocentslån på hylderne.

Bare et døgn inde i lånets levetid får Nykredit massevis af henvendelser fra både virksomheder, landbrugskunder og private. Områdechef Sune Worm Mortensen har sågar selv mailboksen fuld af henvendelser, selvom han ikke rådgiver kunder.

Lånet er da også åbnet i en usædvanligt høj kurs på 97,2.

»Normalt, når vi åbner obligationer, ligger vi nede omkring kus 95. Det er også en god kurs, som jeg ikke har noget imod at give lån i, men vi ser af erfaring at det typisk er omkring kurs 97 at folk reagerer og begynder for alvor at udvise interesse,« siger Sune Worm Mortensen.

Timingen af det nye lån er særligt god, fordi rigtig mange låntagere med rentetilpasningslån skal konvertere i denne måned. Sune Worm Mortensen forventer dog først det helt store boom ved næste skæringsdato.

Lånets succes vil han delvis afgøre ud fra andelen af låntagere som rykker fra variabel til fast rente.

Hos Realkredit Dankmark og BRFkredit er onsdag første handelsdag for det nye toprocentslån, mens Nordea Kredit åbner op for sluserne torsdag.