Dobbelt så mange tvangsauktioner

På blot et år er antallet af tvangsauktioner fordoblet. Antallet af konkurser er i samme periode steget med 85 procent.

Flere mørke skyer over boligmarkedet: Et lille fald fra til december til januar ændrer ikke ved, at pilen peger på mange flere tvangsauktioner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Linda Henriksen

Danmarks Statistik har netop offentliggjort tal for antallet af tvangsauktioner i januar. Der var 272 tvangsauktioner i måneden, hvoraf 156 var enfamiliehuse og 34 ejerlejligheder.

Korrigeret for sæsonudsving var der tale om et fald i det samlede antal på 16 procent i forhold til måneden før, men på blot et år er antallet af tvangsauktioner fordoblet.

Privatøkonom i Danske Bank Las Olsen siger, at tallene fra Danmarks Statistik ikke ændrer noget videre ved billedet af dansk økonomi.

- Antallet af tvangsauktioner er steget gradvist gennem 2008. Udviklingen skal ikke mindst ses i sammenhæng med de faldende boligpriser. Man må forvente, at antallet af tvangsauktioner kommer til at stige yderligere i de kommende måneder, fordi arbejdsløsheden nu også er stigende, siger Las Olsen.

Niveauet for konkurser ligger fortsat højt. I januar var der 443 konkurser, og det er en stigning på 85 procent i forhold til januar sidste år.

- Antallet af konkurser er derimod højt, også sammenlignet med den seneste krise. Vendingen i konjunkturerne i efteråret er kommet pludseligt og har blandt andet ramt byggeri, handel og ejendomme hårdt, hvor der er mange små virksomheder, skriver privatøkonomen i en kommentar.

/ritzau/

Læs også: Boligpriser ned med 35.000 kroner i minuttet