Disse luksusbiler kan du købe til minipris

Du kan få en stor fed luksusbil til samme pris som en minibil, hvis du køber bilen brugt. Bileksperter guider dig til de bedste modeller.

- En Volvo S60 er god kvalitet. Man får læder, klimaanlæg, fartpilot og gode sæder for meget små penge, og den kan sagtens holde til at køre mange kilometer, siger Jan Lang, analytiker hos bilhandelspladsen Bilbasen.dk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Aly Song
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis drømmen er at blive ejer af en lækker luksusbil med god komfort, lædersæder og hele udtrækket, behøver det ikke koste mere end 100.000 til 250.000 kroner.

Det kræver bare, at bilen allerede har nogle kilometer på tælleren.

Særligt biler i den såkaldte mellemklasse, som er mellem fire og fem år gamle og er såkaldte skyggemodeller, kan handles til en fornuftig pris, siger Jan Lang, som er analytiker hos bilhandelspladsen Bilbasen.dk.

- Skyggemodeller er biler, som ikke er lige så populære som de mest solgte modeller. Et rigtig godt skyggekøb kan være en Renault Mégane eller Chevrolet Cruze, som begge kan fås for mellem 100.000 og 180.000 kroner brugt. Der får man rigtig meget bil for pengene, siger Jan Lang, analytiker for bilhandelspladsen Bilbasen.dk.

Jan Lang fremhæver også den svenske model Volvo S60.

- En Volvo S60 er god kvalitet. Man får læder, klimaanlæg, fartpilot og gode sæder for meget små penge, og den kan sagtens holde til at køre mange kilometer, siger Jan Lang.

Mange danskere forbinder Audi med luksus, og hvis man har et godt øje til det tyske mærke, er en Audi A3 oplagt for en familie, hvis man spørger Karsten M. Leche, testkører for bilmagasinet Motor.

- En Audi er en luksusbil, men A3'eren er Audis svar på en VW Golf. En almindelig familiebil, men med klimaanlæg, pæn kølergrill, en ekstra gummiliste, så det lyder lækkert, når man smækker døren, pænt design og bedre materialer end i en Golf eller en Ford Focus, siger han.

En Audi A3 har dieselmotor og kører mellem 18 og 20 kilometer på literen.

Et andet bud på en familievenlig luksusbil er en Mercedes-Benz C-klasse.

Karsten M. Leche kalder bilen en "praktisk luksusstationcar", og den kommer med en stor dieselmotor og kører mellem 16 og 18 kilometer på literen.

- Det er en virkelig lækker bil at køre i, siger Karsten M. Leche.

Han anbefaler, at man køber en Mercedes-Benz C-klasse som er ældre end fra 2011, hvor bilen fik et nyt design.

Man skal dog have in mente, at reservedele til Mercedes generelt er dyre, og prisen på service er højere end hos blandt andet Ford.

Hvis man drømmer om en sportsvogn, er udbuddet ikke stort i prisklassen under 250.000 kroner.

Men man kan få en Mazda MX-5, hvis den er mellem fire og fem år gammel.

- En Mazda MX-5 har meget høj teknisk klasse, høj driftsikkerhed og lave omkostninger i forhold til, at det er en sportsvogn. Den kører mellem 13 og 15 kilometer på literen, og det er væsentlig længere end andre sportsvogne som BMW, Mercedes og Porsche, siger Karsten M. Leche.

Priseksempler på brugte biler fra 2012:

- Renault Mégane koster mellem 84.700 og 159.900 kroner

- Chevrolet Cruze koster mellem 99.900 og 179.900 kroner

- Volvo S60 koster mellem 199.900 og 264.900 kroner

- Audi A3 koster mellem 168.000 og 289.900 kroner

- Mazda MX5 koster mellem 229.900 og 249.700

- Mercedes-Benz C-klasse koster mellem 179.900 og 399.900 kroner

Kilde: Bilbasen.dk den 27. april 2016

/ritzau/FOKUS