Disse ejendomme blev solgt til en krone

Boligpriserne ligger fortsat underdrejet efter finanskrisen. Men de kommer ikke så langt ned som disse boliger på tvangsauktioner.

Foto: iTvang.
Læs mere
Fold sammen
Selv om december var nådig over for de boligejere, der ikke kan betale deres regninger, så var der alligevel flere end ti boligejere om dagen, der gik på tvangsauktion. Og på trods af, at november bød på det højeste antal sæsonkorrigerede tvangsauktioner gennem årets anden halvdel, så endte hele 2012 med et relativt lavt antal tvangsauktioner.

Nogle af køberne har fået en bolig ekstremt billigt, og herunder kan der ses de ejendomme, som gennem året blev solgt for en krone på tvangsauktionen.

Spørgsmålet er, hvorfor f. eks. kreditforeningen, som oftest er kreditor, ikke blot tager ejendommen hjem?

"Ejendommene er ofte i så dårlig vedligeholdelsesmæssig stand, at det kan være mere en forpligtigelse end et aktiv at overtage ejendommene. Såfremt ejendommen hjemtages, skal kreditforeningen også påregne liggetid, sagsbehandlingstid for kreditforeningens medarbejdere samt omkostninger til ejendomsmægleren, hvorfor det i særlige tilfælde bedre kan betale sig ikke at hjemtage ejendommen - på trods af at dette kan ske til en lav pris," forklarer partner i sitet iTvang, der løbende offentliggør tvangsauktioner.

Fælles for boligerne er, at de ofte ligger langt fra større byer på steder, hvor boligmarkedet er gået helt i stå.Siden Danmarks Statistik begyndte at opgøre tvangsauktioner i 1979 var det laveste antal i 2006 med et gennemsnit på 103 om måneden. Det højeste var i 1990 med et gennemsnit på 1.695 om måneden, og i 2012 har det sæsonkorrigerede gennemsnit ligget på 427 tvangsauktioner om måneden