Disse brugte biler holder længst

Hvilke biler overlever 300.000 kilometer? Det viser en ny opgørelse, som dermed indikerer hvilke biler, der er mest holdbare.

Foto: Brian Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De tårnhøje danske bilafgifter får danskerne til at beholde deres biler længe. Og så er det afgørende for økonomien i en bil, hvor langt den kan køre. Nu har portalen for bilsalg Autouncle analyseret brugte bilers holdbarhed forstået som, hvor stor en andel af de brugte biler til salg, der har kørt mere end 300.000 kilometer.

I alt godt 70.000 biler til salg fra 25 bilsites med biler til salg indgår i opgørelsen, som viser, at tyske Mercedes oftest runder 300.000 kilometer og stadig kommer til salg som brugt bil.

»Det er imponerende, at 80 procent af E-klassebilerne til salg har kørt over 300.000 kilometer. Mercedes E-klasse var fra ny en kostbar bil og har også været en meget populær bil som taxa. Det, at der er så mange til salg, og at de har kørt så langt, bekræfter virkelig, at E- klassen kan holde,« skriver direktør og partner Johan Frederik Schjødt fra Autouncle.dk

Efter to Mercedes'er på toppen af listen kommer VW Caravelle, og Johan Frederik Schjødt vurderer, at det er bilens baggrund som robust håndværkerbil, der giver den høj holdbarhed også som privatbil på hvide plader.

Volvo lever også op til sit solide svenske ry og er med i top10 med tre forskellige modeller.

Se de biler, hvoraf flest har kørt langt, herunder:

Kun hvideplade-biler fra 1985 og frem er medtaget. Kun bilmodeller, hvor der er mindst 30 til salg.

Kilde: Autouncle

Link til Autouncles liste