Direkte adgang til havet: Her får du strandkantsvillaer til kuppriser

Sand mellem tæerne. Marehalm mellem fingrene. Lyden af bølgernes brusen. Havet - og dermed også stranden - har en sært dragende effekt på mennesker.

Houvej 99, Tranekær: Foto: EDC Langeland Fold sammen
Læs mere

Angiveligt hænger vores længsel efter vand sammen med urmenneskets behov for at kunne se fjender fra lang afstand, men også for moderne boligkøbere - hvor der knap er andre reelle fjender end eventuelle andre købere - hitter havet også.

Således er "havudsigt" også det næstmest benyttede søgeord på boligsiden Boliga, men hvorfor egentlig lade sig nøjes med at betragte fra afstand, når man kan opleve det tæt på?

Fra syd til nord, fra øst mod vest ligger der smukke villaer, hvor du kan iklæde dig slåbrokken, tage den friskbryggede kaffe i hånden og bare spadsere ned af din grund, indtil du dypper tæerne i det kolde danske farvand.

Og nej - det er ikke kun strandvejsvillaer til en pris på et helt livs indkomst, der kan byde på den luksus. Det er muligt at blive indehaver af en strandkantsbolig for langt færre penge.

Her har Boliga samlet fem boliger, der har grund direkte ned til stranden - og som alle koster under 3,5 millioner kroner.

Langegyde 69, V. Skerninge

Ud mod det sydfynske øhav ligger dette skipperhus i bindingsværk. Fra den 4.870 kvadratmeter store grund kan man slentre ned til den del, der ligger helt ud til vandet. Herfra vil man kunne se til Ærø, Skarø og Tåsinge.

Det idylliske ved et bindingsværkshus går igen indendøre, hvor der er synligt træværk som loftsbjælker og fyldningsdøre.

Pris: 2.495.000 kr.

Se villaen her

Langegyde 69, V. Skerninge: Foto: Lilienhoff Fold sammen
Læs mere

Houvej 99, Tranekær

På en strandgrund direkte ud til Storebælt ligger denne trelængede landejendom, der går under tilnavnet "Gustav Petersens gård".

Turen ned til vandet går gennem en stor have, hvorefter man kommer videre til den mere vildtvoksende del af grunden, inden man af et par trin træder ned i sandet ved vandkanten.

Pris: 2.795.000 kr.

Se villaen her

Houvej 99, Tranekær: Foto: EDC Langeland Fold sammen
Læs mere

Mogenstrupvej 15, Roslev

Hvis ikke alene det at kunne tage en dukkert i Limfjorden fra den private strand er nok natur, så er der heldigvis rigeligt mere at komme efter på denne ejendoms store grund.

På en del af grunden er der fredskov, og der er masser af dyreliv ifølge salgsopstillingen - ligesom et udhus har plads til din eventuelle hest.

Selve huset består af to dele, hvor den ene er bygget efter moderne bekvemmeligheder i 2010, og den anden er renoveret inden for de senere år.

Pris: 2.895.000 kr.

Se villaen her

Mogenstrupvej 15, Roslev: Foto: danbolig Skive Fold sammen
Læs mere
Mogenstrupvej 15, Roslev: Foto: danbolig Skive Fold sammen
Læs mere

Toldbodvej 78, Rørvig

Ved sjællandske Rørvig finder man denne store villa, der både har udsigt og en strandgrund.

Ejendommen har to boliger, der ifølge salgsopstillingen vil kunne bruges til at drive Bed & Breakfast eller være et hjem for flere generationer i et.

Der er desuden en overdækket terrasse - med udsigt forstås.

Pris: 2.995.000 kr.

Se villaen her

Toldbodvej 78, Rørvig: Foto: home Rørvig v. Henrik Pedersen & Jesper Nielsen Fold sammen
Læs mere
Toldbodvej 78, Rørvig: Foto: home Rørvig v. Henrik Pedersen & Jesper Nielsen Fold sammen
Læs mere

Strandhus Alleen 20, Nysted

Alene adressen leder tankerne hen mod en bolig, der sender tankerne - og muligvis også fødderne - mod sand og bølger.

Bindingsværkshuset fra 1707 har udsigt til Østersøen - og selvfølgelig også direkte adgang dertil. For når man når til enden af den 23.964 kvadratmeter store grund, så begynder havet i stedet.

Man kan også vælge at ride en tur på grunden, for der er både ridebane og hestestalde med til ejendommen.

Pris: 3.495.000 kr.

Se villaen her

Strandhus Alleen 20: Foto: Henrik Ejby Fold sammen
Læs mere
Strandhus Alleen 20: Foto: Henrik Ejby Fold sammen
Læs mere