Din nye nabo ved alt om dig

En ny database kortlægger danskernes løn, liv og vaner helt ned på gadeplan.

Et nyt værktøj giver mulighed for at blive klogere på sine naboer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En klog mand har engang sagt, at lige børn leger bedst. Hans ord bliver i 2008 anvendt i yderste potens, for nu vil vi ikke længere flytte til et nyt kvarter, før vi ved, om vores børn er ligesom naboens, og om naboen er nogenlunde lige som os, skriver JydskeVestkysten.

Oplysningerne kan vi hente i Geomatic - et dansk program, der via offentlig tilgængelig statistik har kortlagt danskernes løn, liv og vaner helt ned på gadeplan. Hvad vi tjener, hvor vi handler, hvad vi læser, hvad vi lytter til...

Man suger viden til sig

Dermed er det muligt at kende sin kommende nabo på forhånd, og det vil vi gerne.

- Når man flytter ud i et nyt hus, så opfører man sig som en svamp. Man suger viden til sig og vil gerne vide alt om sine naboer på forhånd, forklarer Homes pressechef Niels Carstensen.

Ejendomsmæglerkæden bruger Geomatic i »stor stil«, og pressechefen mener ikke, at Home dermed overskrider en etisk grænse. For oplysningerne er ren statistik, som i forvejen er tilgængelig via blandt andet Danmarks Statistik og Gallup. Det nye er blot, at Geomatic har plottet tallene ind på et danmarkskort, så vi kan zoome helt ned på gadeplan.

- Så får man et rimeligt godt indblik i sine naboer, og det er noget, vores kunder lægger vægt på, fortæller Niels Carstensen.

Rammer altid lidt forkert

Kortet er et gennemsnit af husstande inden for et areal på mindst 100 gange 100 meter og henter altså ikke sine tal fra bestemte matrikler.

- Vi ved heldigvis ikke noget om den enkelte, og vi vil altid ramme lidt forkert, for ellers kan vi ikke længere sige, at det kun er statistik, vi arbejder med, siger Geomatics marketingschef, Hans Ravnkjær Larsen.

Kilde: JydskeVestkysten