Din bilforsikring er alt for dyr: Giv den et tjek

Det koster et ordentligt greb i lommen hvert år at forsikre ens bil. I virkeligheden burde alle danske bilister en gang om året tjekke, om de har den billigste og bedste forsikring. Og hvis ikke så skift selskab.

Af skade på Corollaen blev finansjournalisten ikke bare lidt klogere, men også en kende mere økonomisk velpolstret. Forsikringsselskabet meddelte ham nemlig, at præmien på kaskoforsikringen ville blive sænket. Foto: Jan Jørgensen Fold sammen
Læs mere

Du kan få en billigere bilforsikring. Du kører færre kilometer end beregnet, og derfor kan du spare penge på din bilforsikring. Sådan lød en besked fra mit forsikringsselskab i min e-boks.

En af de hidtil bedste beskeder, jeg har fået fra mit forsikringsselskab. Og med sikkerhed den eneste gang jeg har fået en besked om muligheden for en lavere præmie.

Min forsikring er indrettet, så prisen blandt andet afhænger af, hvor mange kilometer jeg kører. Da jeg havde haft en skade på min bil, fandt forsikringsselskabet ud af, at jeg havde kørt under 50.000 km på to et halvt år, hvor jeg kunne køre en del mere.

Jeg har et par enkelte gange skullet bruge min forsikring og har ikke umiddelbart noget at klage på i den sammenhæng. Til gengæld er præmien langsomt, men sikkert bare kravlet i vejret over de senere år. Hvilket helt sikkert gælder rigtigt mange andre danske bilister.

Man kan spørge sig selv, hvorfor det er tilfældet? Og hvorfor er det, at eksempelvis priserne på forsikringerne ikke falder, efterhånden som værdien af bilen rasler ned. Hvis man kører mange år i bilen, er det til sidst rigtigt dyrt at have en kaskoforsikring.

Tjek en gang om året

Brancheorganisationen Forsikring og Pension, FogP, mener, at der er rigeligt med konkurrence, og at det er nemt nok at skifte forsikringsselskab. Branchen afviser derfor, at priserne bliver sat op, fordi selskaberne ikke slås nok om kunderne. Alligevel er det ret entydigt, at præmierne er vokset betydeligt hurtigere end alle andre priser.

I virkeligheden burde alle danske bilejere en gang hvert år tjekke, om man stadig har den billigst mulige bilforsikring. Hvis ikke, så overveje at skifte selskab.

Og hvis man har en ældre og brugt bil, bør man lave regnestykket, om det overhovedet kan betale sig at have en kaskoforsikring.

På FogPs hjemmeside kan man se, at der faktisk er flere måder at opsige forsikringen på. Den normale vej er at gøre det til hoved­forfald. Det vil sige den ene gang om året, hvor præmien skal betales. Men det skal man huske at gøre en måned før, regningen dumper ind ad brevsprækken.

Men hvis man går i gang med den øvelse, melder sig det klare spørgsmål, hvor og hvordan man får man en billigere eller måske bedre forsikring. Den del er som regel endnu sværere end opsigelsen af den gamle forsikring.

Man kan finde diverse værktøjer på nettet til at hjælpe. Mest kendt er nok den officielle forsikringsguiden.dk, som er branchens egen, men guiden giver ikke nødvendigvis det rette billede. For der kan være samle­rabatter og lignende, som den ikke tager højde for. Skal man have det rigtige billede, er man nødt til at ringe rundt. Det er desværre nok en øvelse, man ikke får lavet særligt ofte.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!