DHL-løbere slipper for skat

Skatterådet har ændret holdning. Firmabetalt deltagelse i DHL-stafetten er et skattefrit personalegode.

Foto: Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godt nyt til alle håbfulde danske motionsløbere. Skatterådet er vendt på en tallerken og har besluttet, at firmabetalt deltagelse i DHL-stafetten er skattefrit.

I december sidste år var Skatterådet ellers begyndt at mumle om, at det kunne være skattepligtigt for deltagerne, hvis deres arbejdsgivere betalte for stafetten. Men i et helt nyt bindende svar, som revisor- og rådgivningsfirmaet PwC har bedt om, lyder der nu andre toner.

Når der er tale om et firmaarrangement er deltagelsen i det kendte motionsløb skattefri personalepleje.PwC er meget tilfredse med afgørelsen, fordi DHL-stafetten derved bliver behandlet på linje med en firmaskovtur, en sommerfest eller en julefrokost.

"Det ikke kun er løbsgebyret, men også andre forbundne udgifter som mad, drikke, massør, teltleje og ikke mindst en løbetrøje med firmalogo på, der er skattefri. Det er altsammen en del af det samlede arrangement," siger senior tax manager hos PwC John Cederskjold Kierans.

"Eksempelvis har tvivl om skattepligten af firmabetalte løbetrøjer tidligere udløst store diskussioner hos mange virksomheder. Men Skatterådet har accepteret, at det ikke kun er de allerbilligste bomuldsløbetrøjer, man kan tillade sig at beklæde medarbejderne med," siger John Cederskjold Kierans.

Han understreger dog, at afgørelsen ikke giver fri adgang til deltagelse i ethvert løb betalt af arbejdsgiveren. Skatterådet fastslår, at skattefriheden er betinget af, at løbet er noget, de fleste kan deltage i.

"Mere ekstreme løb som et en halv- eller helmarathon, vil ligge uden for skattefriheden," siger John Cederskjold Kierans.

DHL-stafetten er verdens største motionsløb, der afholdes i København, Aarhus, Odense og Aalborg. Sidste år deltog 197.000 mennesker i løbet.