DF foreslår engangsskat på store pensioner

Ét hug nu til pensionister med store pensioner - og så aldrig mere.

Regeringen og Dansk Folkeparti bokser stadig med den besværlige sag om ekstraordinær beskatning af store pensioner, som er opbygget i en tid med høje fradrag, og som efter skattereformen ville blive beskattet meget mildere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er Dansk Folkepartis recept til at skære igennem alt bøvlet omkring den omstridte udligningsskat, der lige nu skærer dybe fronter mellem forligspartnerne bag skattereformen, nemlig V, K og DF, skriver Børsen.

Regeringens støtteparti kræver en ny model på bordet, der afregner udligningsskatten på én gang nu i stedet for at sprede skatten ud over 26 år, som det ligger i Skatteministeriets foretrukne model. Den model vil nemlig fjerne skævvridningen for nye pensionister, der ellers ville komme til at betale mere i skat ved udbetalingen, end de har fået i fradrag ved indbetalingen på pensionerne.

»Det er en model, som regeringen ikke har lagt på bordet for os endnu, og som jeg tror kan løse alt det her. Det hele skal gøres som en éngangsøvelse. Man laver en udligningsskat, hvor man beregner, hvad den rigtige gruppe af mennesker ville komme til at betale hen over årene med regeringens nuværende model. De penge afregner man så bare én gang for alle nu,« siger Kristian Thulesen Dahl, finansordfører for Dansk Folkeparti.

Pengene skal så suges direkte fra pensionsdepoterne over i statskassen, så den enkelte pensionist ikke får et likviditetsproblem med at betale skatten. Det vil ifølge DF-ordføreren også fjerne spekulationsmuligheder, hvor nogle kunne trylle den pension, de ellers er stillet i udsigt, om til løn.
Skatteminister Kristian Jensen (V) ønsker ikke at kommentere DF-udspillet.