Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
VK-regeringen kan godt skrotte alle tanker om, at den kommende og omdiskuterede udligningsskat på pensionsudbetalinger på over 350.000 kroner årligt ikke skal gælde offentlige pensionstilsagn, så bl.a. folketingsmedlemmer, departementschefer og øvrige tjenestemændsansatte kan slippe, skriver Børsen.
I det første udkast til en model for den nye skat blev der kun lagt op til, at private pensionsindbetalinger skulle være omfattet, men regeringens faste støtteparti Dansk Folkeparti vil ikke være med til, at store offentlige pensioner skal klare frisag.
Partiets finansordfører Kristian Thulesen Dahl, der også er formand for Folketingets finansudvalg, siger til Børsen, at det er et direkte krav fra partiet, at også store pensioner til offentligt ansatte skal rammes af særskatten, som tegner til at blive på 6 pct. af den del af pensionsudbetalinger - inklusive folkepension - der overstiger 350.000 kroner.
Regeringens tanke med særskatten er, at en del af især velstående pensionister har haft store skattemæssige fradrag på måske op til 73 procent, da pensionspengene i sin tid blev indbetalt. Dermed får de i regeringens øjne dobbelt fordel af, at regeringens skatteomlægning fra i år har sænket marginalskatten til 51,5 procent.
Problemet er bare, at det er uhyre vanskeligt at finde frem til, hvem der for måske 20 eller 30 år siden har haft hvilke fradrag, og skatten risikerer derfor at ramme alt for vilkårligt. På langt sigt ventes særskatten at give staten en indtægt på beskedne 80 millioner kroner. årligt.