DF: Flere skal betale særskat på pension

Højtlønnede offentligt ansatte slipper ikke for udligningsskatten, hvis det står til regeringens støtteparti.

Også store pensioner til offentligt ansatte skal omfattes af udligningsskatten, siger Kristian Thulesen Dahl, der er formand for Folketingets Finansudvalg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

VK-regeringen kan godt skrotte alle tanker om, at den kommende og omdiskuterede udligningsskat på pensionsudbetalinger på over 350.000 kroner årligt ikke skal gælde offentlige pensionstilsagn, så bl.a. folketingsmedlemmer, departementschefer og øvrige tjenestemændsansatte kan slippe, skriver Børsen.

I det første udkast til en model for den nye skat blev der kun lagt op til, at private pensionsindbetalinger skulle være omfattet, men regeringens faste støtteparti Dansk Folkeparti vil ikke være med til, at store offentlige pensioner skal klare frisag.

Partiets finansordfører Kristian Thulesen Dahl, der også er formand for Folketingets finansudvalg, siger til Børsen, at det er et direkte krav fra partiet, at også store pensioner til offentligt ansatte skal rammes af særskatten, som tegner til at blive på 6 pct. af den del af pensionsudbetalinger - inklusive folkepension - der overstiger 350.000 kroner.

Regeringens tanke med særskatten er, at en del af især velstående pensionister har haft store skattemæssige fradrag på måske op til 73 procent, da pensionspengene i sin tid blev indbetalt. Dermed får de i regeringens øjne dobbelt fordel af, at regeringens skatteomlægning fra i år har sænket marginalskatten til 51,5 procent.

Problemet er bare, at det er uhyre vanskeligt at finde frem til, hvem der for måske 20 eller 30 år siden har haft hvilke fradrag, og skatten risikerer derfor at ramme alt for vilkårligt. På langt sigt ventes særskatten at give staten en indtægt på beskedne 80 millioner kroner. årligt.