DF: Der skal være større gevinst ved at leje sommerhuset ud

Der skal være flere kontante fordele, hvis du vil leje dit feriehus ud. Det mener Dansk Folkeparti, der vil have en hævelse af fradraget for udlejning af sommerhuse med i efterårets finanslovsforhandlinger.

Arkivfoto: sommerhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Dueholm

I dag må du tjene 21.000 udlejningskroner, inden Skat banker på døren. Beløbet skal hæves til 30.000 kroner, mener partiet, som på den måde vil gøre det mere attraktivt at leje ud.

Det skriver DR Syd.

Der er nemlig mangel på feriehuse, lyder det fra Dansk Folkepartis landdistriktsordfører Mette Dencker:

»Det er rigtig ærgerligt, at der ikke er plads til turister på grund af mangel på sommerhuse. Vi vinker farvel til penge, som lokalområderne har hårdt brug for,« siger hun til DR Syd.

Nogle af de kommuner, der årligt mister millioner i tabt omsætning på grund af manglen på feriehuse, er Varde og Tønder kommuner.

I Tønder håber turistforeningen derfor, at forslaget bliver til virkelighed. Flere feriehuse vil betyde mere vækst, lyder det fra formand for Tønder-Rømø Turistforening, Bodil Glistrup Thomsen.

»Jeg tror, at det vil hjælpe os helt gevaldigt. Det vil give flere job og mere i omsætning, og det skaber vækst,« siger hun.