Deutsche Bank flytter halvdelen af euro-clearing til Frankfurt

Deutsche Bank har flyttet knap halvdelen af sine euro-clearing-aktiviteter fra London til Frankfurt. Det er det seneste tegn på, at europæiske byer overtager finansiel virksomhed fra Storbritannien inden brexit.

Foto: Kai Pfaffenbach. Deutsche Bank har været blandt de første til at flytte euro-clearing til Frankfurt.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Financial Times.

Deutsche Bank, der er den største tyske udlåner, har ikke ønsket at sætte tal på omfanget af bankens clearing af euro. Det fremgår dog ifølge Financial Times, at Deutsche Bank er blandt de fem største clearerer af euro.

Deutsche Bank har været blandt de første til at flytte euro-clearing til Frankfurt.

»For at minimere risikoen for den finansielle stabilitet, er det nødvendigt, at clearingen af euro-derivater er underlagt omfattende regulering og overvågning i overensstemmelse med EU's regler,« sagde Olaf Scholz, der er tysk finansminister, sidste måned ifølge Financial Times.

Flytningen har hævet Deutsche Börses ambitioner om at overtage forretning fra LCH, efter at Storbritannien træder ud af EU næste marts. LCH har før været den ubestridte leder, når det kom til clearing af euro-betegnede rentesats-derivater.

Ifølge Hubertus Väth, der er administrerende direktør i Frankfurt Main Finance, har overflytningen af euro-clearing fra London til Frankfurt været en topprioritet lige siden brexit blev en kendsgerning. Hubertus Väth tilføjer, at selv om clearingen af euro kun beskæftiger nogle få hundrede arbejdere, vil de indirekte effekter af overflytningen være store.

/ritzau/FINANS