Det vil vi ha' i februar: Her er boligjagtens mest søgte ord

Når vi leder efter et nyt hjem, er det ikke bare prisen, antallet af kvadratmeter og beliggenheden, der er afgørende. Ord som "altan", "havudsigt" og "kolonihave" er også blandt boligsøgernes favoritter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Området tastes ind.

Der sættes flueben ved den rette boligtype.

Det mindste antal kvadratmeter plejer også at være et væsentligt parameter, ligesom den maksimale pris heller ikke er helt overladt til tilfældighederne.

Men hvilke boligdrømme, det eftersøgte nye hjem ellers skal leve op til, er helt og aldeles op til den enkelte boligsøgendes ønsker, krav og behov.

Det kan være alt fra "håndværkertilbud" eller "rosenhave" til "teenage-afdeling" eller "spir".

Alligevel er det dog meget ofte de samme boligdrømme, der går igen i vores boligsøgninger måned for måned.

Det viser en analyse af, hvad boligsøgende taster ind i fritekstfeltet på boligsøgnings-siden Boliga.dk.

For selvom temperaturen endnu ikke ligefrem er til at slå sig ned udendørs, er det mest søgte friteksts-ord* i februar; "altan" - som mere end 8.500 mennesker søgte på i 2016.

Dermed er det udendørsfrirum det mest søgte ord i boligjagten i alle årets måneder - stærkt forfulgt af ordene "havudsigt", "København", "udsigt" og "have".

Efteråret kommer med andre boligønsker

Man skal faktisk helt frem til september, før de boligsøgende forkaster nogle af top fem-søgningerne til fordel for andre ord.

I den første efterårsmåned er det således ikke i haverne men også indendørs, at boligejerne er klar til at lægge kræfterne.

Her rykker ordet "håndværkertilbud" nemlig ind på femtepladsen over de mest søgte ord, skriver Boliga.

Det samme gør sig gældende i oktober og november, hvor hobby-håndværkerne også tegner sig for flere søgninger end "København" og "have".

Med de flere mørke timer og minus-graderne i årets næstsidste måned kommer også et andet nyt ønske for markedets mange boligsøgende.

På femtepladsen over de mest søgte ord i november findes således ordet "garage".

Vi bliver dog ikke skræmt helt indendøre i årets koldeste måneder.

Boligas fritekst-søgning afslører nemlig, at de mest søgte ord i december på henholdsvis første, anden og fjerdepladsen var: "Altan", "havudsigt" og "udsigt" - mens søgeordene "husbåd" og "kolonihave" også sneg sig med.

Det er dog ikke helt gak-gak, at husbådene og kolonihaverne trækker i de kolde måneder, selvom havnebassin og jordbund ikke opildner til meget udeliv.

Vintermånederne er nemlig traditionelt de billigste måneder at investere i bl.a. fritidshuse - der i gennemsnit bliver solgt 9,5 procent billigere i december.

Sensommer-kuller

Det mest skæve ord på søgningslisten viser sig dog ifølge Boliga.dk i september og oktober, hvor "København" og "have" forlod top fem-listen.

Her er det henholdsvis andet og fjerde-mest søgte ord nemlig; "Fritekst".

I skrivende stund fremgår ordet dog ikke i så meget som én eneste salgsannonce.

Se hvor mange boliger, der hitter på ordet »altan«

*Fritekstsøgning på Boliga.dk viser de boligannoncer, hvor det søgte ord indgår i ejendomsmæglerens salgstekst.