»Det skal bare kunne tjene sig selv ind«

Der var ikke nogen ejerlejligheder, som passede til behovet, og derfor hjalp Van White Nielsen sin søn med at købe en andel.

Van White Nielsen har kautioneret for sin søns lån til køb af andelsbolig og forventer ikke at tjene på ordningen. Foto: Mathias Bojesen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. maj flytter Van White Nielsens 22-årige søn Mark ind i en andelslejlighed, som hans mor har hjulpet ham med at købe. Familien ledte egentlig bare efter en lejlighed, som var tæt på Marks uddannelse, og som de regnede med at kunne afsætte igen – boligformen betød ikke så meget.

»Vi kiggede både på ejerboliger og andelsboliger. Men så kunne vi ikke rigtig finde en ejerlejlighed, der passede,« siger Van White Nielsen.

De endte med at finde en andelslejlighed på Østerbro i København, hvor Mark skal bo sammen med to venner. Han har en uddannelse inden for marketing og skal læse videre om enten et halvt eller halvandet år. I øjeblikket har han fuldtidsjob i forsikringsbranchen og kan derfor selv betale alle udgifter.

»Jeg håber på, at han i hvert fald bor der, indtil han er helt færdig med sin uddannelse. Vi ved ikke, hvad der skal ske bagefter – måske køber jeg selv lejligheden af ham og flytter ind.«

Modsat mange forældre, som hjælper deres børn med at købe andelsboliger, har Van White Nielsen ikke lånt nogen penge ud til sin søn. I stedet har hun kautioneret for hans andelsboliglån. Alle udgifter kommer han selv til at stå for.

»Jeg har noget friværdi i mit hus og har derfor kunnet kautionere for lånet. Jeg tror ikke, at lejligheden kommer til at stige voldsomt i pris, men jeg tror heller ikke, at vi kommer til at tabe penge på det. Det skal bare kunne tjene sig selv ind, » siger Van Nielsen.