Det rødglødende boligmarked køler af

Det er foreløbigt slut med de vilde stigninger i salgspriserne på ejerlejligheder. I august steg salgsprisen på ejerlejligheder blot 0,2 procent på landsplan, viser nye tal.

Foto: Martin Ballund

Forårets røglødende boligmarked synes nu at være kølet en smule ned.

Efter markante stigninger i salgsprisen på ejerlejligheder i foråret, er priskurven fladet ud. I august steg salgsprisen på en ejerlejlighed blot 0,2 procent på landsplan, viser nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Tilbage i april steg salgsprisen på en ejerlejlighed ellers med 3,1 procent på landsplan i forhold til måneden før. Siden er prisstigningerne måned for måned blevet mindre.

»Salgspriserne steg markant især i starten af året, hvor renten faldt og ramte et lavpunkt. Det ansporede mange til at købe, og efterspørgslen fik priserne til at stige. Da renten igen begyndte at bevæge sig op, stoppede de helt store prisstigninger på ejerlejligheder, og priskurven er hen over sommeren fladet ud,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Salgsprisen på en ejerlejlighed lå i august på 24.607 kroner pr. kvadratmeter, hvilket er 11,8 procent højere end i august 2014.

Siden maj er stigningen i salgsprisen for villaer og rækkehuse også blevet mindre og mindre. I august faldt salgsprisen faktisk for første gang i år med 0,3 procent sammenlignet med måneden før.

Forklaringen er rentenivauet, vurderer Birgit Daetz fra Boligsiden:

»Udviklingen i huspriserne har ligesom med ejerlejlighederne været påvirket af renten, men da udgangspunktet for salgsprisen på villaer og rækkehuse var lavere end for ejerlejligheder, er prisudviklingen nu gået i minus,« siger hun.

I gennemsnit blev en villa eller et rækkehus solgt for 12.313 kroner pr. kvadratmeter i august måned. Trods faldet fra måneden før, ligger priserne stadig 7,9 procent højere end i august 2014.