Det er dyrt at få forvaltet sin pension

Danskerne betaler hvert år omkring én procent for at få forvaltet deres pensionsopsparinger. I år løber det op i 25 milliarder kroner.

Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

25 milliarder kroner. Så meget betaler danskerne sammenlagt i år for at få forvaltet pensionsopsparinger, lyder buddet fra to af landets uafhængige pensionseksperter. Det skriver dagbladet Børsen.

- Danskerne har godt og vel 2500 milliarder kroner i pensionsopsparinger i øjeblikket og konservativt sat, så betaler kunderne omkring én procent i årlige omkostninger for at administrere opsparingerne, siger Gerner Abildtrup, partner i rådgivningsvirksomheden bedstpension.dk.

Jørgen Svendsen, aktuar og indehaver af virksomheden Olympic, bakker op om beregningen og understreger, at den ene procent dækker over alle omkostninger - både administration og investeringsomkostninger - i alle former for pensionsopsparinger.

Dermed er alt fra den obligatoriske opsparing i ATP, kommercielle pensionsselskaber og bankpuljer talt med.

- Selv om ATP eksempelvis har lave omkostninger, så er der nogle af de andre selskaber, som næsten når op på tre procent i årlige omkostninger, så det er et bredt spektrum, siger Jørgen Svendsen.

/ritzau/