Det er blevet nemmere at sælge sommerhuse i den dyre ende

Flere er klar til at hive de helt store sedler frem, når de skal opfylde drømmen om et sommerhus. Se opgørelsen over, hvor godt sommerhuse i forskellige prisklasser sælger.

Der er kommet gang i salget af sommerhuse i den lidt højere prisklasse. Især dem til mellem 1,5 og to millioner kroner, viser ny opgørelse fra ejendomsmæglerkæden Home. Arkivfoto: Mogens Ladegaard Fold sammen
Læs mere
Foto: MOGENS LADEGAARD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stigende friværdi i helårsboligen kombineret med billig boligfinansiering har øget danskernes appetit på at købe sommerhuse – især i den lidt dyrere ende.

Ejendomsmæglerkæden Home har i en ny opgørelse set nærmere på årets sommerhushandler og hvilke prisklasser, der sælger bedst. Og tendensen er tydelig. De dyre sommerhuse har fået et comeback.

I gennemsnit spenderer køberne 110.000 kroner mere på et sommerhus i år sammenlignet med sidste år. Det er i høj grad trukket op af et stigende salg af huse i prisklassen 1,5 til to millioner kroner.

Til gengæld udgør sommerhusene i den »billige ende« op til 1,5 millioner kroner færre af handlerne i år. Faktisk er salget af de billigste huse faldet med syv procentpoint, mens de dyreste er steget med syv procentpoint.

Teksten fortsætter under grafikken

»2015 var comeback-året for sommerhusene, hvor der for alvor kom gang i salget – og især af de billige sommerhuse. Nu er der også gang i salget af de dyrere sommerhuse,« siger Mads Ellegaard, relationschef i Home.

Han fremhæver, at der i årets tre første kvartaler er solgt lige så mange dyre huse som i hele 2015. Allerede sidste år begyndte det fastfrosne sommerhusmarked at tø en smule op med flere handler. Salget var ifølge Home det bedste set siden 2006. I år er salget generelt en smule lavere.

»Sidste år var der mange gode huse til lave priser at vælge imellem. Nu er der blevet lidt længere mellem »kuppene«, og nye huse bliver sat til salg til højere priser. Køberne har altså måttet give lidt mere for husene i år,« siger Mads Ellegaard.

Den største forskydning i salget er sket for husene fra 1,5 til to millioner kroner med en fremgang på fire procentpoint. Den største tilbagegang ses for husene under 500.000 kroner, der er gået tilbage med tre procentpoint.

Teksten fortsætter under grafikken

»Huse med bedre beliggenheder og mere luksus sælger nu også i højere grad,« siger Mads Ellegaard.

Gennemsnitsprisen for et sommerhus solgt gennem Home er i 2016 1,2 millioner kroner, hvilket altså er 110.000 kroner over gennemsnitsprisen i 2015.