Det er blevet nemmere at sælge sin bolig

Salget af huse og ejerlejligheder er i gennemsnit steget med 18 pct. det seneste år. Se her, i hvilke landsdele der er kommet mest gang i handlerne igen.

Boligsalget er steget markant i alle landsdele, viser nye tal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Markant flere kunne fjerne 'til-salg'-skiltet foran boligen i 4. kvartal 2014 i forhold til samme kvartal året før. Den største fremgang i salget af huse og lejligheder er sket på solskinsøen Bornholm. Her blev der solgt næsten 37 pct. flere boliger.

Det viser en ny særanalyse fra brancheforeningen Realkreditrådet, der har opgjort stigningen i antal handler opdelt på landsdele.

Ikke overraskende er København by, der dækker over kommunerne København, Frederiksberg, Dragør og Tårnby, nummer to på listen med en samlet stigning i boligsalget på 28 pct.

Nordsjælland i bund

Til gengæld må boligsælgere nord for København væbne sig med noget større tålmodighed med en mere beskeden stigning på 9,9 pct.

»I alle landsdele bortset fra i Nordsjælland er handelsaktiviteten vokset med mere end 10 pct. det seneste år. Og i fire landsdele er salget af huse og ejerlejligheder 20 pct. højere end for et år siden,« siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Også Vest- og Sydsjælland, Sydjylland og Nordjylland ligger i den lave ende med stigninger på 12-13 pct.

På landsplan er der ifølge særanalysen blevet solgt 18 pct. flere huse og lejligheder sammenlignet med året før. Og den spirende optimisme på boligmarkedet glæder Ane Arnth Jensen.

»Det er utvetydigt positivt, at det er blevet lettere at komme af med sin bolig,« siger hun.

Venter endnu flere handler i 2015

Også ejendomsmæglerkæden Homes relationschef, Mads Ellegaard, ser tallene som et kærkomment tegn på lysere tider. Han påpeger, at den positive udvikling ser ud til at fortsætte med fuld styrke.

»I de første to måneder af 2015 hedder fremgangen i Home indtil videre 20 pct. for antallet af solgte huse, og hele 27 pct. i stigning i februar. Der er altså tale om en udvikling, der både er meget positiv, og som tager til måned for måned,« skriver han i en kommentar.

Home melder desuden om en fremgang i antallet af bookede fremvisninger på over 50 pct.

»Det peger yderligere frem, og det er sandsynligvis kun begyndelsen på et boligmarked med endnu flere handler, vi ser lige nu. Boligsælgerne er glade og optimistiske, fordi endnu flere nu får solgt – og mange kan så købe en anden bolig, der passer til deres behov,« skriver Mads Ellegaard.