Det er blevet dyrere at betale regninger

Selv om du betaler via Betalingsservice, løber der oftere gebyr på fra blandt andre kreditselskaber. Og det er helt lovligt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere store udbydere af forbrugslån opkræver gebyr, hver gang du betaler regningen – også selv om betalingen finder sted helt automatisk via bankernes Betalingsservice. 1. maj skruer endnu et selskab på gebyrskruen, når Ekspresbank – det tidligere Handelsfinans – sætter prisen til 15 kroner for din indbetaling. Det skriver Jyllands-Posten.

 

»Der kommer et gebyr på betalinger på grund af den generelle udvikling. Det er blevet dyrere for os at finansiere vores udlån på grund af kreditkrisen. Derfor indsnævres vores rentemarginal. Og skal vi kompensere for det, må vi enten hæve renten eller gebyrerne,« siger adm. direktør John Poulsen fra Ekspresbank til avisen.

I forvejen opkræver Pengeautomaten, Green Credit, GE Money Bank og Kash et lignende gebyr.

»I mange år har Betalingsservice været markedsført som gratis, men det gør det ikke mere, og forretningerne må godt tage et gebyr for at modtage betalingen via Betalingsservice,« siger Søren Iversen, der er chefkonsulent hos Forbrugerombudsmanden.

En transaktion over Betalingsservice koster opkræveren omkring fire kroner.

Kilde: Jyllands-Posten