Det er billigst at bo på landet

Når alle faste udgifter er skrællet fra, er rådighedsbeløbet for en danskerne i top på landet og i bund i byerne. Tønder er billigst, Frederiksberg er dyrest.

Foto: Arkivfoto: Claus Fisker. Tønder er ikke bare hjemsted for en musikfestival - det er også Danmarks billigste by at bo i.
Læs mere
Fold sammen

Hvis det kniber med økonomien, så skulle du måske overveje at flytte på landet. Man kan spare 208.054 kroner om året eller 17.338 om måneden - efter skat - på at flytte fra landets dyreste kommune, Frederiksberg i hjertet af København, til den billigste, Tønder i Sønderjylland. Det skriver Penge & Privatøkonomi i februarnummeret.

På landsplan er der en tendens til, at de billigste kommuner er på landet, og de dyreste kommuner er i og omkring København, Århus, Odense og andre større byer.

Langs den jyske vestkyst - fra Hjørring i nord til Tønder i syd - finder man de billigste kommuner.
Penge & Privatøkonomi har lavet udregningerne ud fra en modelfamilie, som består af far, mor og to børn, og som har en husstandsindkomst på 750.000 kroner og en Golf 1,6. Rådighedsbeløbet om måneden for en modelfamilie i Tønder er 28.069 kroner, mens Frederiksberg-familien må nøjes med 10.731 kroner.

/ritzau/