Der er dækket op til forsikringskrig om bilejerne

De gode forsikringstilbud vil stå i kø til bilejerne i 2017. Det er forventningen i bl.a. bilisternes interesseorganisation FDM, skriver Finans.

»Bilforsikringer er efter min opfattelse et af de områder, hvor der har været mindst konkurrence og derfor de højeste præmier i forhold til, hvad selskaberne egentlig tjener,« siger Allan Skytte Christensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann

»Vi oplever, at priserne på bilforsikringer er faldet, og konkurrencen er øget,« siger Allan Skytte Christensen, forbrugerøkonom i FDM.

Topdanmark, der sammen med Tryg sidder på godt 36 pct. af bilmarkedet, kalder allerede konkurrencen for intens.

»Men bilforsikring er stadig et lønsomt produkt. Derfor vil konkurrencen også fortsætte«, siger Topdanmark-topchef Christian Sagild til Finans.At bilforsikringer er en god forretning for landets forsikringsselskaber, understreges af tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Alene sidste år løb selskabernes bruttoindtægter fra motorkøretøjsforsikringer op i 12,6 mia. kr. Efter udbetaling af erstatninger gav det selskaberne knap 3,4 mia. kr. til bl.a. administration, genforsikring, rabatter og ikke mindst indtjening, og dermed endte bilforsikringer som branchens indtjeningsmæssige topscorer i 2015.

Købstædernes Forsikring tøver da heller ikke med at slå fast, at der er dækket op til krig om bilkunderne.

»Der er hård konkurrence på markedet,« siger direktør Morten Jepsen, der er en del af den daglige ledelse i Købstædernes Forsikring.Selskabet har netop varslet et prishop på 4,2 pct. på alle privatforsikringer. Undtaget er bilforsikringerne, fordi indtjeningen her er bedre end for resten af privatforsikringerne, lyder forklaringen.
Af samme grund mener FDM, at der er masser af plads til yderligere prisfald.

»Bilforsikringer er efter min opfattelse et af de områder, hvor der har været mindst konkurrence og derfor de højeste præmier i forhold til, hvad selskaberne egentlig tjener,« siger Allan Skytte Christensen.

Priskrig eller ej, så tror Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker og forsikringsekspert i Sydbank, ikke på åben krig mellem markedets to frontløbere.

»Det sidste Tryg og Topdanmark ønsker er at havne i priskrig med hinanden, fordi det vil ødelægge begge selskabers indtjening«, siger Mikkel Emil Jensen.


De seneste 10 år har forsikringsselskaberne modtaget 140,4 mia. kr. fra danske bilejere, mens der er udbetalt 96,6 mia. kr. i erstatninger.