Den dyreste vej i 2017: Her koster husene 60.000 kr. pr. kvadratmeter

60.000 kr. er prisen for hver eneste kvadratmeter på årets hidtil dyreste vej - og så er det ellers bare at begynde at gange op.

Foto: Søren Bidstrup. Den dyreste vej i 2017: Her koster husene 60.000 kr. pr. kvadratmeter
Læs mere
Fold sammen

Et gennemsnitshus på 150 kvadratmeter ender - efter lidt kvik hovedregning - med en pris på ni millioner kr. Mens vi når helt op på en købesum på 12 millioner kr., hvis vi snakker et hus på 200 kvadratmeter.

Har du fulgt bare en lille smule med på boligmarkedet, er der sikkert ikke meget tvivl i dit sind om, hvor man har viljen, lysten og ikke mindst bankbogen til at give den slags penge for sin nye hjemadresse: Nordsjælland.

Her ligger fire af de fem veje, hvor husene er solgt for årets hidtil højeste kvadratmeterpriser. Det viser en opgørelse, Boliga har foretaget.*

Det er således de nyslåede husejere på Strandvejen i Charlottenlund, der samlet set har givet allermest for deres kvadratmeter i år.

Mens man på den nærtliggende Klampenborgvej i Klampenborg - prins Joachims hjemby - har givet knap 44.500 kr. for hver kvadratmeter, og på Gl. Strandvej i Humlebæk er køberne sluppet med godt 44.000 kr./kvadratmeteren.

Roskilde og Amager

Roskilde placerer sig med Frederiksborgvej som årets hidtil fjerdedyreste vej - her er der nemlig ifølge oplysninger fra Boliga.dk solgt indtil flere ejendomme med eksklusiv udsigt til fjorden.

Som årets hidtil femtedyreste vej findes Tom Kristensens Vej på Amager, hvor kvadratmeterpriserne, som villaerne og rækkehusene er blevet handlet for, er nået op på lige knap 35.000 kr.

Minimal spredning

Selvom afstanden mellem Amager, Humlebæk og Roskilde med Charlottenlund og Klampenborg i midten ikke er stor, er afstanden mellem de gader, der samlet set har de dyreste offentlige ejendomsvurderinger, endnu mindre.

Ser man på det offentliges vurderinger af landets ejendomme er det nemlig fire veje i Hellerup og en enkelt i Klampenborg, der kan kalde sig landets dyreste adresser.

Den dyreste er med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 57.389 kr. Richelieus Allé, der ligger lige ud til Øresund og blandt andet også er hjemsted for flere ambassader.

Se de 10 dyreste veje i 2017 her
*Boliga har kun medtaget veje med min. fem handler foretaget i år.