Den bedste tid at sælge boligen

Salgstallene i en sammenhængende periode på tre uger skiller sig ud.

Det er i en tre uge lang periode i begyndelsen af sommeren, der sælges flest boliger i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvilken tid på året er den mest effektive, når du skal sælge boligen? Det er der meget lidt tvivl om, efter boliga.dk har gennemgået 18 års tal for salg af alle typer bolig i Danmark: Ugerne 25, 26 og 27 udgør - i omvendt rækkefølge - den periode, hvor flest bolighandler indgåes. Dermed er slutningen af juni og begyndelsen af juli suveræn topscorer på handelsbarometeret.

Det er ellers en udbredt opfattelse, at påsken er højsæson for boligsalg, men påskeugen med nummeret 13 sniger sig først ind på niendepladsen på listen, mens såvel maj- som juni-ugerne stort set alle ligger højere med hensyn til handelsaktivitet, skriver Boliga.dk.

Morten Skak, lektor på Center for Bolig og Velfærd, vurderer, at køberne har bedre tid til at købe bolig i sommermånederne.

"Man bruger måske sin ferietid til de større bevægelser i privatøkonomien, og hvis man afslutter handlen i slutningen af juni eller begyndelsen af juli, så er der mere tid til overs til at flytte. Desuden er der i den periode bedre tid til at komme ud at se på huse og ikke mindst at tage beslutningen," siger Morten Skak til Boliga.dk.

Uge 26 har de seneste tre år overhalet uge 27 som den mest lukrative uge for boligsælgerne.

På månedsbasis er juni den måned, hvor flest handler bliver indgået, mens juli kun er den syvendebedste måned. Handlerne stopper nemlig brat, når skoeleferien lakker mod enden. Faktisk er ugerne 29 og 30 med i Top 5 over de uger med den laveste aktivitet på boligmarkedet.

Dårligst går det for sælgere, der sidder parat med en slutseddel i ugerne før og efter nytår. Statistikken dækker perioden 1992-2008 (begge år inklusive) og tager udgangspunkt i det samlede antal handler for alle boligtyper på det danske boligmarked.