De lave renter er forbi bunden

Interessen for at rykke til de fastforrentede lån svinder hos danskerne, efter renten er kravlet opad.

Interessen for at rykke til de fastforrentede lån siver hos danskerne, efter renten er kravlet opad. Foto:Scanpix Fold sammen
Læs mere

De historisk lave renter på realkreditlån er forbi bunden. For selv om renterne fortsat er utrolig lave, så har de været endnu lavere. Og det har samtidig igen gjort det mere attraktivt at droppe de gammeldags »sikre« fastforrentede realkreditlån til fordel for variabelt forrentede lån.

På de sidste tre måneder er ydelsen før skat steget med 703 kr. om året for et F1-lån uden afdrag, mens den for et fastforrentet lån er steget med 4.412 kr., viser tal fra BRF.

Renten steg efter, at direktøren for USAs centralbank Ben Bernanke meldte ud, at man på sigt ville udfase de store opkøbsprogrammer for statsobligationer.

For at dæmpe uroen meldte ECBs direktør Mario Draghi ud, at renterne ville være meget lave længe endnu. Men det er altså stadig ikke nok til, at de ultralave renter vender tilbage.

»Vi ser renten gå lige ud eller lidt skråt opad,« siger Sune Worm Mortensen fra Nykredit. Og det betyder altså, at variabelt forrentede lån igen bliver mere attraktive:

»Vi har haft et større ryk mod de fastforrentede end det, vi ser nu. Nu vælger man F3 og F5, så mellemvarerne sælger godt i øjeblikket,« siger Nordeas boligøkonom Lise Nytoft Bergmann.