De "lange" fleksrenter også falder dramatisk

Tre-årige og fem-årige flekslån får nedsat renten betydeligt ved årsskiftet, viser resultat fra låneauktion.

Mandag d. 21 november 2011 begynder dansk realkredit, altså Nykredit, Realkredit Danmark, Nordea Kredit og BRFkredit at forsyne en større vifte af lån med nye renter. Det er alle F1-lån, men også en masse F3- og F5-lån, der skal refinansieres. Det er boliglån for intet mindre af 500 mia. kr. der får nye renter, og det vil påvirke privatøkonomien hos tæt ved en halv million danske familier, der får en ny ydelse på deres lån. (Foto: NIels Ahlmann Olesen/Scanpix 2011) Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Renterne på treårige og femårige flekslån er godt på vej til at blive halveret. Det betyder, at boligejerne kan spare mellem 600 og 1500 kroner om måneden i renteudgifter.

Realkredit Danmark tog mandag som de første hul på auktionerne, der skal fastsætte den nye rente på både de korte og lange renter. Og der er lagt op til rentefest for boligejerne.

Renten på et tre-årigt lån, F3, med afdrag endte på 1,76 procent og 1,75 procent uden afdrag.

Og renten på de fem-årige F5-lån endte på 2,20 procent med afdrag og 2,21 procent uden, oplyser Realkredit Danmark.

Tidligere på dagen endte F1-lånene på 1,33 procent med afdrag og 1,32 for de afdragsfri.- Dermed kan vi nu gøre status over hele den første auktionsdag, og det er en status, der melder om rekordlave renter på samtlige flekslån, når vi snakker om årets store kongeauktion op til årets afslutning, lyder det fra cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig, Realkredit Danmark.

Renten på F1-lånene var dog en anelse lavere på de mindre auktioner tilbage i september.

Hvor låntagere med et-årige lån ikke rigtig kommer til at mærke det mindre fald i renten, da det i en vis udstrækning modgås af prisforhøjelser på realkreditlån fra årsskiftet, så må dagens auktion vække glæde hos låntagere med de længere lån, mener cheføkonomen.

Tilbage i december 2008 blev F3-renten fastsat til 4,56 procent, mens F5-renten tilbage i december 2006 endte på 4,01 procent.

Dermed kommer også disse låntagere nu - lettere forsinket - med til rentefest.

En låntager med et tre-årigt lån på en million kroner sparer 640 kroner om måneden efter skat med de nye lån.

Er lånet uden afdrag er besparelsen på hele 1460 kroner om måneden efter skat.

Disse låntagere er dog klart i mindretal i forhold til F1-låntagere, som udgør i omegnen af 85 procent af det samlede auktionsomfang i Realkredit Danmark.

F3-låntagere udgør i omegnen af 7,5 procent, mens F5-låntagere fylder cirka 4,5 procent.

De endelige renter fra auktionen kendes først den 2. december.