De hurtigste prisfald på boliger

En bestemt gruppe ejere er de mest utålmodige boligsælgere.

Der er stor forskel på, hvor hurtigt sælgerne sætter prisen ned - det svinger både med landsdelen og boligtypen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Jeppe Michael Jensen

Der går ikke lang tid, fra en andelsbolig bliver sat til salg, til ejeren sænker prisen første gang: Kun to en halv måned efter, at skiltet er sat i vinduet, bliver prisen sat ned. Andelshaverne er dermed den gruppe på boligmarkedet, der er mest utålmodige med hensyn til at vente på en køber til den oprindelige udbudspris, og der er langt ned til nummer to på listen, viser en analyse fra boligsiden Boliga.dk.

Rækkehuse med prisfald ligger gennemsnitligt 124 dage på markedet, eller det der svarer til cirka fire måneder, før de bliver sat ned i pris første gang.

Sammenlignet med sommerhusejerne er andelshavernes utålmodighed endnu mere tydelig: Et fritidshus med en prissænkning har nemlig i gennemsnit været til salg i 206 dage, før prisen sættes ned første gang, mens ejerlejligheder (132 dage), villaer (142 dage) og landejendomme (161 dage) ligger midt imellem.

Landets allermest utålmodige boligsælgere bor i andelslejlighed i Valby. Her vælger andelshavere nemlig at sænke prisen første gang efter 51 dage. På Nørrebro går der én dag mere, før en prissænkning sættes i værk.

Tålmodige jyder?

Man skal ned på plads nummer 16 på listen, før man finder det første jyske postnummer i form af Århus C, hvor andelshaverne i snit venter i 77 dage, før de første gang barberer kroner af prisen. 

I Holbæk på Sjælland lader man sig til gengæld ikke stresse af presset på boligmarkedet. Her triller boligsælgerne tommefingre i 352 dage - eller det der svarer til knap et år - før de piller ved prisen.

Også i Hemmet nord for Esbjerg venter sælgerne længe inden den første prisnedsættelse, idet ejerne af fritidshuse i snit venter i 314 dage, før de mener, at boligen er moden til at blive sænket i pris.

Læs statistik for de enkelte postnumre på www.boliga.dk.