»De fleste kvinder er økonomiske analfabeter«

Et stort antal kvinder går glip af store gevinster, fordi de ikke interesserer sig nok for at forhandle deres bankforhold, mener partner i MyBanker.

Kvinder er ifølge MyBanker alt for dårlige til at forbedre bankvilkår, men de kan spare mange penge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris: Modelfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske kvinder - og især singler - kan opnå kæmpe gevinster, hvis de interesserer sig mere for at forhandle vilkår med deres banker.

Det skriver Jyllands-Posten fredag.

Det er partner i MyBanker, der lever af at sammenligne banker og bankunders forhold, John Norden, der mener, at 840.000 kvinder gennemsnitligt set er for dårlige til at forbedre deres bankvilkår, når det kommer til de mange andelboliglån, billån, forbrugslån eller andre lån, som de har.

»De fleste kvinder er økonomiske analfabeter. De snyder sig selv, fordi de ikke interesserer sig for at sikre bedre vilkår i banken,« siger John Norden.

MyBankers brugere har sparet i gennemsnit 11.000 kroner på at sammenligne bank- og lånevilkår på MyBanker ifølge firmaet selv, men de besparelser går altså i høj grad udenom kvinder. Med et forsigtigt skøn vurderer MyBanker, at kvinder i alt kan spare mere end 100 millioner kroner årligt på bankforretningerne.

Forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen bekræfter, at kvinderne snyder sig selv, fordi de ikke får gjort noget ved de mere komplekse bankforhold. Hun mener ligeledes, at der kan være rigtig store summer at spare for den kvinde, der vil bruge tid på at sætte sig bedre ind i sine banksager.