De færreste kender deres livsforsikring

Ikke engang to ud af tre i den kvindedominerede pensionskasse PKA kender deres forsikringsdækning ved dødsfald og ulykke.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dermed er et flertal af de 220.000 medlemmer uvidende om, hvad der sker økonomisk for de efterladte, hvis de dør eller bliver uarbejdsdygtige.

 

PKA har foretaget undersøgelsen blandt 500 medlemmer, og den konkluderer desuden, at et stort flertal blandt de adspurgte på trods af deres uvidenhed om indholdet er glade for deres livsforsikring og prioritetet den højt - højere end forøget opsparing til alderdomspensionen.

»Vores erfaring er, at mange medlemmer først sætter sig ind i, hvad de er dækket af, når problemet opstår. For dem er det vigtigste at vide, at ydelsen er der, den dag de får behov for den,« siger medlemschef i PKA, Britt Brandum.

Seks ud af ti blandt de adspurgte mener, at det er meget vigtigt for dem, at de og deres familie er sikret i tilfælde af sygdom og død. Mere end otte ud af ti, 84 procent, mener faktisk, at det har så stor betydning, at de til enhver tid foretrækker at indbetale til dækningerne - sammen med deres pension - frem for at få en højere alderspension til sig selv. Kun hver tiende vil hellere have en højere alderspension.

På trods af den store tilslutning er det kun de færreste, hver tredje, der ville vælge den samme type forsikringer hos et andet selskab, hvis de ikke automatisk havde dem via deres medlemskab hos PKA.

Et vigtigt sikkerhedsnet

Formand for Foreningen af Socialchefer og socialdirektør i Rødovre Kommune Ole Pass mener, at pengene fra de forskellige ordninger er et vigtigt sikkerhedsnet.

»Det kan være med til at forhindre en negativ social spiral, at man får noget ekstra til at komme oven på efter en tragisk begivenhed. I de situationer har man ikke behov for også at slås med økonomien,« siger Ole Pass, som påpeger, at det specielt for en familie med børn har stor betydning, hvis familien efter en ægtefælles død har økonomi til at blive boende i samme trygge omgivelser.

»Det er i de færreste tilfælde, det kan lade sig gøre med de løbende sociale ydelser,« siger Ole Pass til PKA's nyhedsbrev.

I 2007 udbetalte PKA 900 mio. kr. til ca. 11.000 medlemmer i forbindelse med død og sygdom - i gennemsnit knap 82.000 kroner per medlem, der var kommet ud for en hændelse, der er dækket af livsforsikringen.