De billigste og de dyreste sommerhuse

Prisen på et sommerhus strækker sig i øjeblikket fra under 200.000 kroner til over 17 millioner kroner. Udvalget er stort lige nu - her er de fem billigste og de fem dyreste.

Foto: Foto: Brix Westergaard

Sælgere af sommerhuse kan se et marked oversvømmet med huse. Men køberne kan vælge og vrage i alle prisklasser blandt næsten 1000 udbudte boliger lige nu.
Ifølge boligsiden Boliga.dk er der helt præcist 9993 fritidshuse til salg, hvoraf en del ganske vist er time share, grunde eller andele.
Her er de fem billigste og de fem dyreste fritidshuse med fuldt ejerskab. Enkelte af de billigste er dog på lejet grund.

Det femtebilligste

Det femtebilligste sommerhus ligger i Løgstør ved Limfjorden kun 100 m. fra en badestrand. Huset er på 50 kvm. og bygget i 1957. Prisen er 285.000 kr., og det har stået til salg i 592 dage. Huset er skadet af stormflod, og der medfølger 25.000 kroner til udbedring af skader. Huset ligger på lejet grund og der er ikke indlagt el og vand.

Det fjerdebilligste

Det fjerdebilligste hus ligger på Falkevej nær Kolind på Djursland. Det er en bjælkehytte kun på 18 kvm. og et værelse, der kan erhverves for 269.000 kroner. Naturgrunden er på 1341 kvm. og hytten er bygget på en støbt og isoleret sokkel.

Det tredjebilligste

Det tredjebilligste fritidshus ligger i Almind, koster 250.000 kr. og kan købes blandt andet på grund af den nærliggende skov og sø. Huset er fra 1960 og kan erhverves med en udbetaling på 25.000 kr. Man skal dog være opmærksom på, at huset ligger på lejet grund.

Det næstbilligste

Det næstbilligste sommerhus ligger på Koldingkanten i Højer med en prisseddel på 195.000 kr. for 130 kvm. uden bopælspligt. Huset er fra år 1900 og trænger mildest talt til en kærlig hånd. Men murene er af sten og taget er af cementsten.

Det billigste

Danmarks billigste sommerhus lige nu koster 185.000 kr. og ligger på Askø nord for Lolland ved Maribo og mægleren foreslår nedrivning, så det reelt kun er en sommerhusgrund. Men der er to bygninger på grunden, der har været brugt som sommerhus. Det tager en halv time med færge at komme ud på øen, der er på 280 hektar med ca. 50 indbyggere.

Det femtedyreste

Det femtedyreste sommerhus ligger også på Sjællands nordkyst i Hornbæk, hvor det 121 kvm. store hus er til salg for 15 millioner kroner. Der er kun 50 meter til stranden fra huset med otte værelser i hovedbygningen samt et anneks med 71 yderligere kvm. Huset har været til salg i 800 dage.

Det fjerdedyreste

Det fjerdedyreste sommerhus ligger på Dyrekærskellet i Tisvildeleje og koster 15,5 millioner kroner. Huset ligger dog et stykke fra det gamle fiskerleje, men mægleren fremhæver, at huset ligger hævet og alligevel har havudsigt. Huset er bygget i 1936 i funkisstil.

Det tredjedyreste

Det tredjedyreste sommerhus ligger som det dyreste i Ålsgårde. Men her er der tale om et gammelt hus fra 1877 på 151 kvm. fordelt på fem værelser. Prisen er 16,9 millioner kroner for det stråtækte hus med tre længer og strandgrund med ret til egen badebro. Huset omfatter også et saunahus i cedertræ med panoramavinduer til vandet.

Det næstdyreste

Det næstdyreste hus ligger også ved Sjællands nordkyst, nærmere betegnet i Tisvildeleje. Det koster 17 millioner kronerfor de 102 kvm. fordelt på fire værelser i det gamle stråtækte fiskerhus. Huset er fra 1927 og har have direkte til stranden, kun afgrænset af en skråning og en hæk af hybenroser.

Det dyreste

Det dyreste sommerhus i Danmark lige nu ligger på Odinshøj i Ålsgårde på Sjællands nordkyst. Huset koster 17,5 millioner kroner, og med en udbetaling på 875.000 kroner og et afdragsfrit lån er ydelsen 90.710 kroner om måneden. For pengene får køberen udsigt til Kullen i Sverige og indsejlingen til Øresund.
Huset er fra 2008 og er på 300 kvm. over 2 etager.