De bedste steder at udleje sommerhus

Læs her, hvor priserne for udlejning af fritidshuse i Danmark topper.

Se ti eksempler på huse til salg i de populære udlejningsområder ved at klikke på linket i bunden af artiklen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Danbolig

De ægte perler langs den jyske vestkyst, hvis man køber sommerhus for at leje det ud, er Blåvandshuk, Vejers og Henne Strand. Det er her priserne topper, udlejningen finder sted i flest uger, og besøgstallet er mest stabil – år efter år.
Vurderingen kommer fra adm. dirktør Steen Seitner fra Dancenter, som udlejer 10.000 sommerhuse årligt, og som er en af de tre store spillere herhjemme.

- Det er i Blåvandshuk, Vejers og Henne strand, at der er mest gang i gaden. Ingen tvivl om det. Søndervig lidt længere nordpå er også fin, men ikke helt så god, siger Steen Seitner.

Han tilføjer, at hele den jyske vestkyst er velbesøgt i højsæsonen af især tyskere. Men også af nordmænd og svenskere. Men jo længere man kommer op i Jylland, jo flere tyskere, som er den klart største målgruppe, falder fra. Så det er nede i den sydvestlige del af landet, at det er nemmest og bedst at leje ud.

Luksus kræves

Prisen for et nogenlunde godt sommerhus i de mest attraktive områder for udlejning starter omkring to millioner kroner, anslår Steen Seitner. Huse under den pris vil typisk være så små, eller i så dårlig stand og med en så ringe beliggenhed, at de egner sig mindre godt til udlejning.

Sommerhuse som skal udlejes, skal i dag helst have både spabad, flere gode og store rum, hvor familien kan samles, vaskemaskine, opvaskemaskine, bredbånd, fladskærm og andre tilsvarende bekvemligheder. Skal en toppris trækkes hjem, er pool og en meget strandnær beliggenhed et must.

- Engang kunne vi udleje det hele, selv det vi kaldte en sildekasse på stranden. Men kravene er vokset meget. Folk vil have bedre ting. Så i dag bygges der ikke nye sommerhuse, eller revoveres gamle, uden at man får spabad og andre moderne ting med, siger Steen Seitner.

Se og læs om ti sommerhuse i de bedste områder