Danskerne har intet overblik over pensionen

En stor andel af den danske befolkning har ikke styr på, hvordan deres pension hænger sammen.

Over halvdelen af den danske befolkning har ikke overblik over deres økonomi, når de rammer pensionsalderen. På billedet er stemningen dog god ved det årlige pensionist kaffebord i Randers Ugen, der foregik i august måned. Fold sammen
Læs mere
Foto: Annelene Petersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mere end halvdelen af alle danskere har ikke noget fuldt overblik over deres pensionsopsparing, skriver Søndagsavisen.

Det viser en meningsmåling, som Userneeds og investeringsforeningen Skagens Fondene for Søndagsavisen.

Det er der ifølge finansrådgiver Brian Stjernholm fra uvildige.dk flere forklaringer på.

"For nogle mennesker har det her ganske enkelt lavinteresse, for der er lang tid, til de skal pensioneres," siger han til Søndagsavisen og fortsætter:

"Jeg mener, at mange pensionsselskaber sender papirer ud, der er for vanskelige at forstå, og derfor står folk netop af."

Det er helt præcist 51,1 procent af befolkningen, der ikke har et overblik over pensionen. Men overblik eller ej, ja så tror flertallet, at den tredje alder bliver en pauver omgang. 51,9 procent ud af 1.004 adspurgte mener, at deres økonomiske situation bliver lidt eller meget dårligere, når de bliver pensioneret. Det er straks værre.

"Det er foruroligende, hvis det ikke er et bevidst valg; altså at økonomien bliver dårligere i alderdommen," siger Brian Stjernholm til Søndagsavisen.

Han kommer dog samtidig med en forklaring på, hvorfor det kan forholde sig sådan.

"Nogle mennesker prioriterer at bruge flere penge nu, og så leve af lidt mindre senere, og hvis det er et bevidst valg på baggrund af et godt kendskab til og overblik over den økonomiske situation, så er det jo hver enkeltes eget valg," siger han.