Danskerne har igen puget flere penge sammen: Se hvor de får de højeste renter

Der er tilsyneladende ingen ende på danskernes opsparingslyst. Nu er vores kontante beholdninger i banken igen vokset til ny rekord, og det sker samtidig med, at der er svært at få en rente, der overstiger inflationen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskene har igen skubbet flere milliarder sammen på bankernes konti, hvor jagten på en rente er svær. Ifølge nye tal fra Nationalbanken voksede danskernes indlån i bankerne fra oktober til november med fire milliarder kroner til i alt at været på 810 milliarder kroner i november.

Det er en ny rekord, og paradoksalt nok sker det samtidig med, at det er svært at få ret meget i rente på sin konto. En søgning på bankportalen Mybanker viser, at det er muligt at få en positiv rente i otte banker med Santander og Ikano Bank i spidsen. Santander tilbyder 1,25 i rente ved to års binding af pengene.

Uden eller med kun en måneds binding er det muligt at få 0,9 procent i Santander og 0,85 i Norwegian Bank.

Men trods de lave rente, der kun lige kan hamle op med inflationen, var 2016 året, hvor danskernes indlån brød alle tidligere rekorder, påpeger cheføkonom i Nykredit Tore Stramer.

»Det betyder, at hver dansker fra olding til spæd har 144.700 kroner stående på deres bankkonti i november, hvilket er en stigning på 6.950 kroner siden starten af 2016. Det er bestemt bemærkelsesværdigt med tanke på, at såvel dankortomsætningen og detailsalget har vist en stærk udvikling i såvel oktober og november. Der er således noget der tyder på, at fremgangen i danskernes rådighedsbeløb er så stort at der både kan skrues op for forbruget og opsparingen. Det bekræfter os i, at forbrugsopsvinget fortsat har god fart på,« skriver han i en kommentar.

Se udviklingen i den kontante formue herunder:

Men de privatøkonomiske forhold er også gunstige for danskerne i øjeblikket.

»Renterne er uhyre lave, reallønnen stiger pænt for de fleste danskere, beskæftigelsen stiger i stadig flere dele af landet og friværdierne ligeså. Der er altså med andre ord rigtig gode kår i danskerne privatøkonomi i øjeblikket. Det bør give noget medvind til privatforbruget, samtidig med at der er luft til fortsat at øge opsparingen og nedbringe gæld. Danskerne er dermed også i den luksussituation, at reallønnen i 2016 skød den højeste fart i ni år, samtidig med at formuerne aldrig har været større. Der er med andre ord et solidt opsving i de danske husholdningers private budgetter,« skriver Tore Stramer, der forventer en vækst i forbruger på 2 procent i år og 1,8 procent næste år.