Danskerne får skattefradrag for MobilePay-donationer

Organisationer håber, at nyt automatisk skattefradrag over mobilen vil få flere til at give til velgørenhed.

Arkivfoto. Organisationer håber, at nyt automatisk skattefradrag over mobilen vil få flere til at give til velgørenhed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Når indsamlere fra Kirkens Korshær søndag går og banker på døre rundt om i landet, bliver det markant lettere at indhente skattefradraget for donationerne.

En ny løsning sikrer nemlig, at gavmilde borgere fremover automatisk kan få skattefradrag, når de giver penge til velgørenhed over MobilePay.

Det vil forhåbentlig lokke flere til at donere penge ved de store indsamlinger, siger Mette Grovermann, der er sekretariatschef i Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation, Isobro.

- Vi har også en forventning om, at det vil tiltrække nogle nye bidragydere. Måske særligt de unge, som jo er vant til både kortbetalinger og mobilbetaling, fortæller hun.

- Og da vi er mange, der ikke rigtig har kontanter på os, så bliver det jo en nem måde at både give og også kunne give noget mere, fordi staten nu bidrager med et fradrag.

Der er stadig flere, der bruger mobilen til at give penge til velgørende formål, fortæller Mark Wraa-Hansen, der er chef for MobilePay.

- Det har længe været et stort ønske for danske indsamlingsorganisationer at etablere en løsning, hvor skattefradraget automatisk fungerer gennem MobilePay, siger han.

For at slå det automatiske fradrag til, er det nødvendigt først at give sit samtykke ved hjælp af NemID. Herefter vil det så gælde for alle de næste gange, der bliver sendt donationer afsted.

Det er dog ikke alle bidrag, der udløser et fradrag. Den velgørende organisation skal nemlig først være godkendt af Skat.

Til gengæld er der ikke noget beløb, der er for lille til at udløse et skattefradrag.

Mark Wraa-Hansen fortæller, at de bidrag, der blev givet ved flere indsamlinger i oktober, også er inkluderede i løsningen.

Det gælder blandt andet årets Knæk Cancer, hvor der blev indsamlet et rekordbeløb på 163.140.992 kroner.