Danskerne binder renten i længere tid

Den rekordlave rente har gjort de to- til femårige rentetilpasningslån samt fastforrentede lån mere populære blandt de danske boligejere, viser nye tal fra Realkreditrådet.

Rentetilpasningslån med længere rentebinding er blevet mere populære. Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De helt korte rentetilpasningslån bliver stadig mindre populære. Den rekordlave rente har gjort, at danskerne gerne vil sikre deres ydelse på boliglånet nogle flere år frem.

Det gør de to- til femårige rentetilpasningslån til de mest populære i øjeblikket. Når der tages højde for indfrielser og afdrag, så er nyudlånet for rentetilpasningslån med en rentebinding på mellem to og fem år steget suverænt mest.

Den type lån er gennem det seneste år vokset med 64 mia. kroner. I samme periode er de etårige rentetilpasningslån dykket med 47 mia. kr.

»Der er en klar tendens til, at boligejerne vælger mere rentesikkerhed på deres realkreditlån. Vi har set en tydelig fremgang for rentetilpasningslån med en rentebinding på mellem to og fem år og i mindre omfang for fastforrentede lån. Udviklingen er sket på bekostning af de etårige rentetilpasningslån«, siger Jan Knøsgaard, vicedirektør i Realkreditrådet.

»De seneste fem års rentefald har fået mange boligejere til at vælge lån med kort rentebinding. Det er ikke til at sige, hvor længe boligrenterne kan blive på det nuværende lave niveau, men udviklingen peger på, at nogle boligejere allerede er i gang med at fastlåse boligydelsen for de kommende år,« siger Jan Knøsgaard.Han fremhæver samtidig, at omkostningerne ved at finansiere ejerboligen med de helt korte rentetilpasningslån er steget. Og det kan være en del af forklaringen på, at flere vælger lån med længere rentebinding.