Danskere verdensmestre i at bruge betalingskort

Sammenlignet med forbrugere i andre lande, er danskerne de absolut mest flittige til at bruge betalingskort frem for kontanter.

Læs mere
Fold sammen
Dankort og andre betalingskort er mægtig populære blandt danske forbrugere, som ynder at benytte kort frem for kontanter, når de shopper. I hvert fald har danskerne verdensrekord i brug af betalingskort, når man sammenligner med forbrugere i andre lande.

Det viser en opgørelse fra research- og rådgivningsvirksomheden Lafferty Group.

I gennemsnit betalte danskerne hver af deres betalingskort 166,3 gange i løbet af 2008. Det er langt over det globale gennemsnit på 27,8 transaktioner pr. kort om året.

- Vi er vant til at kunne bruge Dankortet næsten uanset, hvor vi kommer hen, hvilket vi flittigt gør til både store og små betalinger. At stadig flere forretninger nu også tager imod internationale betalingskort er blot med itl at forstærke denne tendens, siger Lars Fruergaard, direktør, salg, PBS A/S.

Stadig flere butikker giver muilghed for at betale med kort, og det giver kunderne større valgfrihed i forhold til, om de vil betale med kort eller kontanter.

- Resultatet bekræfter, at danskerne har vænnet sig til og måske endda foretrækker at betale med betalingskort i stedet for kontant. For forretningerne giver det også oplagte fordele at nedbringe brugen af kontanter, herunder også anden valuta. Derfor vælger stadig flere forretninger at tage imod internationale betailngskort, vurderer Lars Fruergaard.

Omkring 42.000 danske forretninger tager i dag imod internationale kort, imens knap 89.000 forretninger tager imod Dankort.

-ulha