Danskere skal gøre rede for formuer i Schweiz

Skat har sendt breve ud til et tocifret antal danskere og bedt om en forklaring på udeklarerede formuer i schweizisk storbank.

Foto: DENIS BALIBOUSE.
Læs mere
Fold sammen

Mindst 25 danskere skal nu forklare deres udeklarerede formuer i den omstridte HSBC-bank i Schweiz. Det skriver Politiken.

Det sker, efter at Skat har sendt dem breve med krav om at gøre rede for deres formuer i Schweiz.

Ifølge Politikens oplysninger rettede mindst 25 danske kunder mandag og tirsdag henvendelse til storbanken dels for at få rådgivning, dels for at få forklaret, hvorfor Skat pludselig har fået indblik i deres hidtil hemmeligholdte bankforhold.

Politiken afslørede i februar, at 314 personer og selskaber med tilknytning til Danmark i 2006-2007 havde 4,8 milliarder kroner stående i banken. Det fremgår af bankens kundedatabase, som blev lækket til Politiken og andre internationale medier.

Mens andre lande havde fået databasen udleveret, havde Skat angiveligt ikke foretaget sig noget i sagen i fem år. Denne passivitet udløste kritik fra et flertal i Folketinget tilbage i april. Men i begyndelsen af marts fik Skat så listen overleveret, og siden har man været i gang med at behandle data.

»Der resterer nu en række sager, hvor Skat har indkaldt eller vil indkalde yderligere materiale hos personen til brug for en vurdering af de skattemæssige forhold,« lyder det i en mail fra Skat til Politiken.

Det ventes, at i alt cirka 150 danske kunder i den schweiziske bank vil få en henvendelse fra Skat.

Flere lande har ifølge Politiken taget retslige skridt mod HSBC for bankens mulige medvirken til skattesvindel og mulig hvidvaskning af penge.