Danskere går glip af milliarder grundet manglende investeringer

Danskerne går glip af store milliardbeløb ved at have deres frie midler stående passivt på bankbogen frem for at investere dem.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af en rapport udarbejdet af Investering Danmark, der er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark.

Ifølge Investering Danmark ville danskerne, hvis de fra 2006 havde investeret bare halvdelen af deres indestående på bankkontoen i danske investeringsfonde, være mellem 87 og 229 mia. kr. rigere, alt afhængig af hvilket mål for indestående på bankbogen, der anvendes, og hvilken risiko pengene var blevet placeret til.

- Rapporten viser, at der er et stort potentiale for at få endnu flere danskere til at investere og dermed få mere ud af deres opsparede midler. Her er danske investeringsfonde en oplagt mulighed.

- Samtidig kan opsparingerne komme ud og arbejde i både danske og udenlandske virksomheder og dermed skabe grundlaget for større vækst og flere arbejdspladser, siger Eric Chr. Pedersen, formand for Investering Danmark, i en pressemeddelelse.