Danske Teslaer er billigere end i nabolandene

Den gennemsnitlige pris på en brugt Tesla er lavere i Danmark end i nabolandene. På grund af fritagelsen for afgift kan de frit handles på tværs af landegrænser.

Foto: Liselotte Sabroe.
Læs mere
Fold sammen

I skrivende stund står den eldrevne luksusbil Tesla til med ét slag at blive knap tre gange så dyr at købe efter årsskiftet. Da udløber nemlig den fritagelse for afgifter, som elektrisk drevne biler har nydt godt af. Og regeringen har endnu ikke meldt noget ud om en forlængelse.

Men netop fordi de danske elbiler har været fritaget for afgifter, er de ligestillede med udenlansk indregistrerede biler og kan dermed handles på tværs af landegrænser uden bøvl med registreringsafgift den ene eller den anden vej ved import og eksport af køretøjerne.

Men der er tilsyneladende ingen røverkøb at hente ved at gå til udlandet, viser data, som søgemaskinen til biler Autouncle har lavet for Berlingske Business. De Tesla-biler, der står til salg i Danmark, koster i gennemsnit betydeligt mindre end biler af det samme mærke i Tyskland, Sverige og Italien. Men da de udenlandske biler i gennemsnit har kørt færre kilometer, er det svært at lave en direkte sammenligning. Og der er da også mange danske bilkøbere, der i den senere tid har importeret Tesla'er.

Hos Quick Bilsyn, der er ejet Quickimport, oplyser Lasse Mathiasen, at der i foråret næsten en gang om ugen stillede en køber med en brugt, udenlandsk Tesla til toldsyn. Foråret er traditionelt den tid på året, hvor der importeres flest biler, men Tesla fyldte ualmindeligt meget i dette forår, oplyser Lasse Mathiasen.

»Og så hører jeg fra mine kolleger, at markedet er helt støvsuget - også af forhandlere - lige nu,« siger Lasse Mathiasen.

Hos Autouncle.dk kalder direktør og medstifter Johan Frederik Schjødt det »en unik situation, at man kan importere en brugt Tesla uden at skulle bekymre sig om at betale registreringsafgift.«

»Det gør udvalget meget større, når man kan søge uden for grænserne. Og det giver også en stor fordel, at man i princippet også nemt kan sælge sin bil uden for Danmark, hvis man vil af med den igen,« siger han.

Ifølge Autobutler, der kan søge brugte biler i Danmark og otte andre europæiske lande, er der i Danmark lige nu 18 brugte Tesla Model S til salg med en gennemsnitspris på ca. 700.000 kroner. De billigste koster 559.000 kroner for en en Models S 85 fra 2014, og den dyreste koster 1.025.000 kroner for en årgang 2015 P85D med 15.000 kilometer bag sig.

Ifølge en søgning på Bilbasen, der også er en søgemaskine til biler, er der 52 Tesla S til salg til priser mellem 450.000 og 1.100.000 kroner.

I Norge har Tesla været ualmindeligt polulær, og her kan man via søgemaskinen Finn.no finde 83 Tesla S til salg. Den billigste koster 465.800 norske kroner og den dyreste 1.080.000 norske kroner. Men da Norge står uden for EU vil import til Danmark medføre, at prisen skal tilllægges  told og moms.

Se antallet af brugt Tesla til salg ifølge Autouncle.dk i ind- og udland herunder:

Søgningerne i de enkelte lande er her:

Danmark via Autobutler

Danmark via Bilbasen

Tyskland

Sverige

Norge (Finn.no)

Finland

Italien