Dansk golfklub på vej i Tyrkiet

Initiativ. Fastboende og danskere med egen feriebolig på den tyrkiske golfkyst stifter Dan Golf Club i Alanya.

To danske golfklubber i udlandet, Golf Club Danois i Provence, Frankrig, og Club de Golf Dinamarca på Costa del Sol, Spanien, får snart en tyrkisk pendant, Dan Club Alanya - for danskere, der enten bor fast på den tyrkiske golfkyst mellem Antalya og Alanya eller ofte besøger området, fordi de har egen feriebolig der.

Bag initiativet står den fastboende danske HomeLet-ejendomsmægler i Alanya, Kurt S. Jensen, og de to ferieboligindehavere, Mogens N. Overgaard og Ronald Voigt alle ivrige golfspillere. Ronald Voigt har tidligere haft feriebolig på den spanske solkyst og derfor ofte spillet i Club de Golf Danimarca, som har eksisteret i mere end 25 år. Ideen er her, som i Golf Club Danois, jævnligt at samle fastboende eller ferierende danskere til matcher på forskellige baner, der giver grupperabat på greenfee.

Det er ingen hemmelighed, at "normal" greenfee på banerne på både den spanske solkyst og den franske riviera gør ondt i tegnebogen. Sådan forholder det sig også på den tyrkiske golfkyst, så Kurt S. Jensen, Mogens N. Overgaard og Ronald Voigt laver ganske enkelt en tyrkisk kopi af Golf Club Danois og Club de Golf Danimarca.

Dan Club bliver en selvstændig underafdeling af den nystiftede danske forening i Alanya, DK Alanya, som i øvrigt også får en selvstændig bowlingklub. DK Alanya blev stiftet ved udgangen af 2006, og det bliver et golfspillende bestyrelsesmedlem herfra, Asger Bruun Andersen, der sammen med Kurt S. Jensen både skal stable golfklubben på benene og oprette en hjemmeside under www.dkalanya.dk

5.000 danskereKurt S. Jensen: - Vi kan formentlig forhandle os til grupperabat på greenfee på flere af banerne hernede, men som udgangspunkt vil vi satse på Tat Golf Club som mere eller mindre fast hjemmebane. Skønsmæssigt 5.000 danskere har i dag en bolig mellem Alanya og Antalya, og mange af disse spiller sikkert golf hver for sig uden at kende hinanden. Vores kommende hjemmeside, som vil være klar sidst i januar, skulle gerne hjælpe med til at samle de danske golfspillere, der godt kunne tænke sig socialt samvær med ligesindede landsmænd. Jeg tror faktisk, her findes tilstrækkeligt med fastboende eller ferierende danske spillere til, at vi kan lave en ugentlig match med fælles bustransport fra for eksempel Alanya til banerne. Jeg kan ogå forestille mig, at vi vil arrangere to-tre dages ture med overnatning på et af golfhotellerne i Belek.

Uheldigvis for Alanya-danskerne ligger de seks nuværende golfbaner fem kvarters kørsel væk - i Belek-området, hvor i øvrigt stadig flere danske golfspillere bor fast eller lejlighedsvis, fordi yderligere seks golfbaner er under etablering og vil stå færdige i løbet af 2007 og 2008.

Dansk projekt?Blandt medlemmerne af Dan Golf Club vil for eksempel være Thomas Erringsø, som med forskellige partnere har bygget 350 boliger i Alanya-området, og som i dag er administrerende direktør i Keops' tyrkiske datterselskab, Keops Alanya Emlak, der i øjeblikket opfører 120 boliger i Alanya. Han lægger ikke skjul på, at han er begyndt at vende blikket mod Belek-området, hvor klimaet er så optimalt til golf, at eksklusive "golfboliger" bliver solgt i et højt tempo:

- Jeg er klar til nye udfordringer, og derfor kan jeg sagtens forestille mig, at jeg inden længe står i spidsen for et golfbolig-projekt i Belek, et projekt, der vil appellere til eksklusivitet, fordi begrænsede byggemuligheder i området gør, at det først og fremmest gælder om bygge for at tilfredsstille fastboende eller ferierende golfspillere. Med baner i verdensklasse som for eksempel den nyåbnede Cornelia og National er jeg ikke i tvivl om, at Belek inden længe vil fremstå som det nye golfcentrum for vesteuropæere. Dermed satsede det tyrkiske turistministerium rigtigt, da det for fem år siden pegede på Belek som det perfekte udviklingsområde for golfturisme.

@Brødkursiv m. indryk:Yderligere info:

www.dkalanya.dk