Dansk Folkeparti afviser regeringens ønske om flad boligskat

Ejerne af de dyreste boliger skal fortsat betale højere skat end de andre, siger DF-skatteordfører.

Dansk Folkepartis Dennis Flydtkjær Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti bakker ikke op om en flad boligskat, sådan som regeringen ellers lægger op til på et pressemøde lørdag.

»Vores udgangspunkt til de kommende forhandlinger om boligskatten er, at man skal beholde "knækket", så ejerne af de dyreste boliger fortsat betaler en højere skat end alle andre,« siger partiets skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF).

»Det er ikke nødvendigvis en god idé, det regeringen foreslår nu,« tilføjer han.

VLAK-regeringen vil sænke ejendomsværdiskatten til 0,6 procent for alle boligejere. Det er et opgør med den nuværende model, hvor boliger med en værdi over tre millioner kroner bliver beskattet hårdere.

»Vi skal ikke straffe folk, fordi de har købt en bolig. Skatten skal være til at betale,« siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Men forslaget er på forhånd blevet spået små chancer. Ud over modstanden fra Dansk Folkeparti er også Socialdemokratiet og De Radikale imod.

Lars Løkke Rasmussen fastslår desuden, at VLAK-regeringen ønsker at fastlåse grundskylden frem til 2021, hvor det nye skattesystem træder i kraft. Det skal give ro om boligskatterne, indtil det nye system er klar.

Samtidig vil regeringen give en skatterabat til de nuværende boligejere. Og til de boligejere, som køber bolig inden 2021.