Dansk Erhverv: Drop skat på mobiltelefoner

Dansk Erhverv vil af med den omstridte multimedieskat, der bl.a. rammer mobiltelefoner, afskaffet. Liberal Alliance bakker op, men Venstre deler ikke begejstringen.

Foto: Thomas Lekfeldt.
Læs mere
Fold sammen

Dansk Erhverv vil af med den omstridte multimedieskat, som lønmodtagerne betaler, hvis de har en arbejdsgiverbetalt mobiltelefon.

Det skriver Søndagsavisen.

»For rigtig mange er arbejdstelefonen ikke et frynsegode, men en teknologisk løsning, der udvider fleksibiliteten. En mobiltelefon er for rigtig mange lønmodtagere i dag et lige så nødvendigt arbejdsredskab som pen, papir og fastnettelefon var før i tiden,« siger Ulla Brandt, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Liberal Alliance bakker op om initiativet fra Dansk Erhverv.

»Folk arbejder meget hjemmefra, og telefonen er et helt nødvendigt arbejdsredskab i dag. Det er uklogt at beskatte det,« siger erhvervsordfører for Liberal Alliance Joachim B. Olsen.

Nedlæggelsen af den såkaldte multimedieskat er et punkt i Liberal Alliances nye erhvervsudspil, forklarer han.

Men Venstre deler ikke begejstringen for forslaget.

»Venstre vil hellere prioritere skattelettelser, så det kan betale sig at arbejde. Vi synes, at den nuværende ordning er fornuftig,« siger skatteordfører Torsten Schack Pedersen.

Hvis arbejdsgiveren udleverer en mobiltelefon, kan den stadig være skattefri, hvis den ikke bruges til andet end arbejde. Enkelte private opkald ved pludselige behov udløser ikke skattepligt, men telefonen må ikke erstatte en privat telefon og fungere som en sådan, står der på Skats hjemmeside.

Fungerer telefonen både som privat- og arbejdstelefon, er telefonen skattepligtig.

Skatten er 2.600 kroner årligt.