Danmarks dyreste villaer er i Nordsjælland

Nordsjælland dominerer top-10 listen over Danmarks dyreste villahandler i 2010. De billigste ligger i Jylland.

Den eftertragtede Strandvejen ved Klampenborg om aftenen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks dyreste villaer ligger i Nordsjælland. Top-10 listen over de dyreste villahandler i 2010 viser, at de dyreste veje at købe hus på ligger i kommunerne nord for København., skriver boligsiden.dk.

Allerdyrest er Strandvejen i Klampenborg. Her kostede husene i gennemsnit knap 38.000 kroner per kvadratmeter. Strandvejen i Charlottenlund indtager 2.-pladsen med en kvadratmeterpris på omkring 37.500 kroner.

Herefter kommer dyre villaveje i Ålsgårde, Holte, Kongens Lyngby, Humlebæk, Dyssegård, Gentofte og Virum.To nordsjællandske kommuner dominerer statistikken. Lyngby-Taarbæk har fire veje med på listen over de dyreste veje sidste år, mens Gentofte er repræsenteret med tre veje.

- Og ud over disse to kommuner er der kun tre andre kommuner, Helsingør, Rudersdal og Fredensborg, der finder plads i det mest fornemme selskab, siger kommunikationsdirektør Birgit Daetz fra boligsiden.dk i en pressemeddelelse.

Hvis man derimod er på udkig efter et billigt hus, så skal man langt væk fra Nordsjælland - over i det jyske landskab.

- Billigst er Hovedgaden i Vrå, hvor kvadratmeterprisen i gennemsnit lå på knap 3400 kroner i fjor. Lige herefter følger Stationsvej i Grindsted, Tuenvej i Frederikshavn samt Gl. Landevej i Aabybro - alle med kvadratmeterpriser, der i gennemsnit lå på 4300 til 4400 kroner sidste år, siger Birgit Daetz.

Herefter følger Præstbrovej i Erslev, og dermed indtager Jylland de fem øverste pladser på listen over de veje, hvor husene blev handlet billigst i 2010.

Først herefter følger tre ikke-jyske veje i Nakskov på Lolland, bornholmske Aakirkeby og Ringe på Midtfyn. Hirtshals i Nordjylland er nummer ni, mens sjællandske Stege er nummer ti.