Danmarks dyreste huse til salg

Det kræver en velpolstret tegnebog at byde på et af husene på denne top 10.

Danmarks 10 dyreste huse til salg koster fra knap 30 millioner kroner og helt op til... ja, hvor dyr tror du egentlig den dyreste private ejendom til salg lige nu er?
Vi begynder med det 10. dyreste hus til salg ifølge hjemmesiden Boliga.dk, og det ligger på Fredheimvej i Vedbæk. For 29.500.000 kan man erhverve en "eksklusiv liebhavervilla på ca. 500 m2 i to plan beliggende på 5.516 m2 stor parklignende grund på en af de mest mondæne lukkede sideveje til Strandvejen mod Øresund mellem Vedbæk og Rungsted Havn," som ejendomsmægler Claus Borg skriver i salgsmaterialet.
Indvendigt er der i alt 11 værelser, stor opholdsstue med pejs, og udenfor en smukt anlagt have med flere terrasser, lækroge og en sø med karper.
Næste side: Strandvejens flotteste udsigt?

Nummer ni på listen over Danmarks dyreste huse til salg kalder EDC-mæglerne for en af de mest markante og bedst placerede villaer på Strandvejen nord for København.
Nummer 405 i Klampenborg koster også 29.500.000 kroner, og med i prisen følger ifølge salgsopstillingen Strandvejens flote udsigt - "fra Taarbæk til Tuborg!"
Ejendommen ligger lige syd for Bellevue Strand og med Dyrehaven lige om hjørnet.
Næste side: Enestående beliggenhed

På ottendepladsen med en pris på 30 millioner kroner lige ud findes en ejendom på knap 400 kvadratmeter på en grund på 92.000 kvadratmeter på Vildtfogedvej i Holte.
Ifølge mægler Ole Lindgreen har denne ejendom "enestående kvaliteter og muligheder, først og fremmest den smukke beliggenhed med skov på tre sider". Ejendommen har været i den nuværende families eje siden 1959, og der er udgivet en pjece om stedet.
Næste side: Imposant herskabsvilla - med au pair afdeling

På anden række mod Øresund i Hellerup ligger denne villa, som ifølge mægleren ligger på en af Danmarks mest eksklusive adresser, nemlig Richelieus Allé:
"Villaens stand er i uhørt høj klasse og boligen har tidligere rummet ambassade og været brugt til repræsentative formål. Dobbelt garage med el-port og au pair afdeling på 1. sal," skriver Home i sin anprisning af ejendommen.
Huset er lige sat til salg 15. marts 2009. Pris: 34.000.000 kroner - eller knap 62.000 kroner for hver af de 550 kvadratmeter.
Næste side: Tilbage til Vedbæk

Akkurat som nummer 10 på listen ligger nummer 6 på Fredheimvej i Vedbæk, og igen er det mægler Claus Borg, der har ejendommen til salg.
Her er der tale om en 390 kvadratmeter stor herskabsvilla i engelsk cottage stil med i alt 12 værelser og en gammel have - med ca. 60 meter havemur mod Strandvejen.
Har man ikke lyst til at lægge de 35. mio. kroner på bordet, som sælgeren forlanger, kan det ifølge Claus Borgs hjemmeside komme på tale at leje ejendommen.
Næste side: Slagtilbud på 36 mio. kroner

Det femtedyreste hus til salg i Danmark lige nu koster 36.000.000 kroner, og det er faktisk lidt af et tilbud. I november blev villaen på Ørholmvej i Kgs. Lyngby sat 14 procent ned fra en oprindelig pris på 42 mio. kroner.
For pengene får man ifølge mægler Ivan Eltoft Nielsen et "smukt og fredet landsted opført i 1750 med en suveræn beliggenhed direkte til Mølleåen med egen park, skov og hestefolde". Boligarealet er på 552 kvadratmeter og grunden er på i alt 36.000 kvadratmeter. Hovedbygningen rummer ifølge mægleren en herskabelig bolig "med mange smukke detaljer og fyldt med skønhed". Uden for er der en nyanlagt grustennisbane, nye terrasser og en swimmingpool samt overdækket terrasse med pejs.
Næste side: Luksus ved Øresund

Med fjerdepladsen på listen er vi tilbage på Strandvejen, denne gang i Rungsted.
Kendismægleren Jan Fog har nr. 108 til salg for 38 millioner, og det indeholder ifølge hjemmesiden 363 fantastiske kvadratmeter, en kæmpe glasfacade og udgang mod Øresund.
"Alt fremstår i udsøgte materialer og i en særdeles perfekt og smagfuld stand," som det hedder.
Næste side: "Hvad i alverden?"

Tredjepladsen er til salg hos Jan Fogs makker i TV-progammet "Liebhaverne", nemlig Pernille Sams, som indleder salgstalen på hjemmesiden med disse ord:
"Mange vil spærre øjnene op og tænke: Hvad i alverden - er York Stutteri til salg? Og svaret er JA, dette vidunderlige sted er til salg. Familien Elsass, som har bygget og ejer ejendommen, ønsker at drosle ned og frigive tid til deres familie og stutteriet i England."
Den 100 tønder land store ejendom har et boligareal på to gange 224 kvadratmeter - "resten er lavet på hestenes præmisser" - og koster en bagatel af 45.000.000 kroner.
Næste side: Sort granit og enorm højdeforskel

Nu nærmer vi os toppen, og på andenpladsen på Boliga.dks liste over de dyreste boliger til salg i Danmark lige nu findes endnu et hus på Strandvejen nord for København, denne gang i Skodsborg.
"En enorm stor højdeforskel fra villaens øverste plan til Øresunds vandspejl præger villa samt grund og giver et helt enestående indtryk," skriver Danbolig-mæglerne om den 290 kvadratmeter store villa fra 1997.
Indvendigt er der tale om "en helt speciel oplevelse" med sort granit i badeværelser og køkken. Fra vejen optræder villaen "fuldstændigt diskret", men fra samtlige rum i huset er der udsigt over Øresund, og det er helt givet med til at bringe prisen op på 45.000.000 kroner. 
Næste side: Svømmehal, ridehal og kastanie-allé

Danmarks i særklasse dyreste, private bolig til salg lige nu er ifølge Boliga.dk ejendommen Solhøjgaard ved Kokkedal, mellem Hørsholm og Fredensborg.
For den den nette sum af 65.000.000 kroner kan man erhverve de 593 kvadratmeter bolig på en knap 100.000 kvadratmeter stor grund. Med i købet følger en gæstefløj, der forbinder svømmehallen med alle faciliteter - såsom en ridehal i internationale mål. Man ankommer til den præsentable ejendom via en allé af kastanietræer.
Boligen, som kun har været til salg siden 12. marts, vil med en udbetaling godt tre millioner kroner koste en bagatel af 433.000 kroner måneden brutto eller 326.000 kroner netto efter mægler Ole Lindgreens finansieringsforslag.

LÆS MERE