Danmarks dyreste hus er begæret på tvangsauktion

120.000.000 kr. er den højeste pris, det offentlige danske boligmarked nogensinde har set på en enkelt villa. Med en prishistorik i en størrelsesorden, der giver selv andre liebhaverejendomme mindreværd, er det heller ikke et hus, tvangsauktionsmarkedet hyppigt bliver præsenteret for.

120.000.000 kr. er den højeste pris, det offentlige danske boligmarked nogensinde har set på en enkelt villa. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Men ikke desto mindre blev den godt 100 år gamle multi-liebhaverejendom Rosenlund, der ligger på en grund helt ud til Øresund på Strandvejen i Vedbæk, torsdag annonceret under det knap så muntre flag: Tvangsauktion.

Det investeringsselskab, der i dag ejer ejendommen, er nemlig under konkurs, og dermed står Danmarks dyreste udbudte hus altså nu til at skulle mindst én tur under fogedrettens hammer, der er sat til at falde onsdag d. 19. april.

Det oplyser Boligas tvangsauktionssite iTvang.dk, hvor ejendommen er annonceret.

Se ejendommen her

Ingen købere til 100 mio. kr.

Som det sig ofte hedder i forhistorien til en tvangsauktion, lykkedes det ikke den nuværende ejer, at få solgt sit strandvejspalæ til den ambitiøse udbudspris.

Det til trods for at Rosenlund ifølge oplysninger fra Boliga.dk har været udbudt til salg af flere omgange hvert år siden 2013, hvor prisen i første omgang hed 58 millioner kr.

Men efter at have gennemlevet et tiltrængt ansigtsløft kom Rosenlund atter på markedet i august 2014 - og denne gang kunne ejendommen flashe sit prisskilt på 120 millioner kr.

Få måneder efter blev der dog barberet 20 millioner kr. af udbudsprisen, så nye ejere kunne "nøjes" med at smide runde 100 millioner kr. for de over 900 kvadratmeter.

Men heller ikke dette beløb fik en køber til at melde sig til ejendommen, der oprindeligt er opført som et sommerhus af forretningsmanden Carl Gammeltoft, der var direktør for De Danske Sukkerfabrikker omkring forrige århundredeskifte.

Siden har store personligheder som Kongen af Strandvejen, milliardæren Stig Husted-Andersen, også beboet kvadratmeterne. Det gjorde han frem til sin død i 2008, hvorefter ejendommen blev købt af sin nuværende ejer, der kom med en plan om at tilføre ejendommen nyt liv.

Det skriver Boliga.dk.

Betale samlet eller hver for sig

Rosenlund kom senest på markedet med en plan om at opføre fire moderne, arkitekttegnede villaer på den over 12.000 kvadratmeter store Øresundsgrund, hvor der også skulle anlægges en privat park.

En udstykning man angiveligt kunne købe sig fri af, men som kommunen i en lokalplan for matriklen har godkendt.

Når tvangsauktionen indledes midt i april, bliver det derfor muligt både at byde på én af de i alt fire matrikler særskilt eller samlet på hele grunden, der ligger cirka en 25 minutters kørsel nord for København.

Buddene eller buddet, der i sidste ende indbringer mest til panthaverne, vinder tvangsauktionen.

Se ejendommen her