Danmarks billigste slot solgt på rekordtid

Med Danmarks billigste slog følger også en coldgrad, et spir og 3,2 hektar land. Nok til et lille kongedømme! Fold sammen
Læs mere
Foto: Ivan Eltoft Nielsen

30 dage.

Det var så længe, det historiske Grøngrøft Slot i Sønderjylland nåede at være til salg, inden en køber slog til og erhvervede sig slottet, der i en lille måned altså nåede at være det billigst udbudte af den relativt sjældne boligtype.

Det skriver boligsiden boliga.dk

Men nu er det for længst væk fra markedet. Slottet er solgt, bekræfter liebhavermægleren Ivan Eltoft Nielsen, der dog ikke har yderligere kommentarer til handlen.

Til en pris på 7,5 millioner kroner fik man ikke kun selve slottet, men også voldgraven, et spir og et mindre kongerige i form af en grund på 3,2 hektar.

Derved er en ny ejer nu klar til at blive slotsherre i Sønderjylland, hvor landmandsprinsen Joachim ellers herskede på Schackenborg, indtil han for et par år siden skiftede slot ud med millionvilla i Nordsjælland.

Om Grøngrøft Slot skal bruges som privat bolig, eller om der er andre planer, er endnu uvist, ligesom den endelige salgspris ikke kendes, før handlen er tinglyst.

Fra dyrt til mindre dyrt

Det er da også en unik ejendom, der nu kommer på nye hænder.

For slottet tilbyder mere plads, end de fleste er vant til. Det samlede boligareal er på 1.124 kvadratmeter - og dertil kommer 300 kvadratmeter kælder.

Inden døre er der, som der hør og bør sig for slotte, utallige værelser og stuer - ligesom der er hall, vinkælder, flere køkkener og en gymnastiksal.

Et rigtig slot kræver selvklart også en prominent historie. Grøngrøft Slot kan angiveligt føres tilbage til 1536, og de tidligere ejere skulle blandt andet tælle den adelige slægt Ahlefeldt.

Danmarks billigste slot er netop blevet solgt, efter relativ kort tid på boligmarkedet: 30 dage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ivan Eltoft Nielsen.

Op og ned på prisen

At slottet i en periode skulle være det billigst udbudte, lå nok ikke helt i kortene, da huset tilbage i 2009 blev sat til salg.

Dengang lød prisen på 22,5 millioner kroner, inden det efter knap tre år på markedet fik en runde mere - denne gang til 15 millioner kroner. Samme pris forsøgte man sig med, da den blev annonceret på samme facon direkte efter.

Efter en pause på markedet kom det så i marts på igen - men til en væsentligt lavere pris, selvom det over de senere år er blevet istandsat med blandt andet totalrenoverede lofter og nye køkkener.

Her kan du se flere billeder af slottet.